Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΗΣΥ για τα αιτήματα των φαρμακοποιών και τις τιμές φαρμάκων

"Η Δημοκρατική Συμμαχία ξεκάθαρα υποστηρίζει την ανάγκη άμεσης εξόφλησης των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου αντιμετωπίζουν πλέον υπέρογκα χρέη που απειλούν ακόμα και με «λουκέτα» τις επιχειρήσεις τους. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να επανεξεταστεί το μεγάλο κόστος των φαρμάκων, καθώς και να υπάρξει σταδιακή μείωση του περιθωρίου κέρδους σε όλα τα στάδια της παραγωγής, εισαγωγής και εμπορικής διάθεσης, ώστε να μην επιβαρύνονται με επιπρόσθετο κόστος οι ασθενείς αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και επισημαίνεται:

"Η υψηλή τιμή των φαρμάκων, δεν μπορεί επ’ ουδενί να αποτελέσει άλλοθι για την επίθεση του Υπουργείου Υγείας κατά των φαρμακοποιών, που εσκεμμένα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη προτάσσοντας το κόστος που μετακυλίεται στον καταναλωτή, αποκρύπτοντας όμως τα υπέρογκα χρέη που οφείλουν τα ταμεία στον κλάδο.

Παρά το γεγονός ότι η νέα πρόταση του αρμόδιου Υπουργείου ρυθμίζει – έστω και τμηματικά – τις οφειλές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ανάλογες ρυθμίσεις θα πρέπει να υπάρξουν και για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μην συνεχίζουν να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στους ασφαλισμένους και ασθενείς, αλλά και για να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Βασικότερο όλων είναι οι όποιες θετικές δεσμεύσεις να γίνουν άμεσα πράξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...