Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Σ. Λαζαρίδης: Το Χ.Α. θα εντείνει τις προσπάθειες ενίσχυσης της εξωστρέφειας

«Εν αναμονή των κρίσιμων γεγονότων για την ελληνική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, που είναι πιθανό να εντείνουν το βαθμό αβεβαιότητας στην αγορά μας, θα χρειαστεί όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή να επιστρατεύσουν την υπομονή και τη στωικότητά τους προκειμένου να παραμείνει το δίκτυο πρόσβασης στην επενδυτική κοινότητα ενεργό και αξιόμαχο» τόνισε ο πρόεδρος του Χ.Α, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, με την κοπή της πίτας του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης τόνισε ότι παρά την αρνητική ψυχολογία που προκαλεί η συρρίκνωση των μεγεθών της αγοράς, και σε αναμονή αναστροφής του κλίματος, το Χ.Α. θα εντείνει τις προσπάθειες ενίσχυσης της εξωστρέφειας προκειμένου να συνεχίσει να καλύπτει αποτελεσματικά την παροχή ενός υψηλού επιπέδου πληροφόρησης προς το επενδυτικό κοινό και επεσήμανε ότι συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ενδυνάμωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών που διατίθενται από το δίκτυό της ΕΧΑΕ όπως το ΧΝΕΤ, η διαμόρφωση ελκυστικότερης τιμολογιακής πολιτικής για την αγορά παραγώγων και η αγορά ρύπων με στόχο την ισχυροποίηση του δικτύου των συμμετεχόντων στην αγορά μας.

O Πρόεδρος του Ομίλου ΕΧΑΕ Ιάκωβος Γεωργάνας κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του σημείωσε ότι «το κλίμα μπορεί να αναστραφεί το 2012 με την άμεση προώθηση των επενδυτικών έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ όπως οι τέσσερις οδικοί άξονες τα λιμενικά για τα κρουαζιερόπλοια και τα έργα του μετρό. Επίσης το πολιτιστικό συγκρότημα στο ΔΕΛΤΑ Φαλήρου που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νιάρχου και το ενεργειακό έργο ΉΛΙΟΣ σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...