Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση με τις Εμπορικές

Η Δημοκρατική Συμμαχία με κοινοβουλευτική παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Ντόρας Μπακογιάννη και του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, επανέρχεται στο κρίσιμο ζήτημα των Συνεταιριστικών Τραπεζών που εξαιτίας της ύφεσης, αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους με τις εμπορικές τράπεζες.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για τη διάσωσή τους επιτάσσουν δραστικές και άμεσες λύσεις. Θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο και εγγυάται την κεφαλαιακή επάρκεια και διατήρηση της σταθερότητας του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και η συμμετοχή των Εμπορικών Τραπεζών, δεδομένου ότι εκ του νόμου οι Συνεταιριστικές Τράπεζες αντιμετωπίζονται ως Πιστωτικά Ιδρύματα και σε καμία νομοθετική ρύθμιση δεν υφίσταται ο αποκλεισμός τους ή η διάκρισή τους από τις Εμπορικές.

Τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών πρέπει να διασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ίση μεταχείριση των Συνεταιριστικών Τραπεζών με τις Εμπορικές Τράπεζες είναι η μόνη δίκαιη και ορθή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...