Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Ε.Ι.Α.Χ.: Εκδήλωση βράβευσης των θερμοϋδραυλικών δικτύων

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, με την ευγενική χορηγία της ελληνικής βιομηχανίας επεξεργασίας μετάλλων «ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.» και την εταιρία εργαλείων και μηχανημάτων για υδραυλικούς «ΡΟΤΕΝΜΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.», πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά, την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των θερμοϋδραυλικών στην αίθουσα-εργαστήριο των γραφείων του στην Αθήνα, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώθηκε στις 2 Απριλίου 2012. Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και κατάρτιση των μελλοντικών επαγγελματιών στον χώρο των θερμοϋδραυλικών.

Στους τρεις βραβευθέντες μαθητές, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την άριστη απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ένα notebook και μια σειρά εργαλείων (απογρεζωτικό χαλκοσωλήνων, τηλεσκοπικός κόφτης χαλκού, εξωτερικό ελατήριο κάμψης, εξαρτήματα πρεσαριστά και μηχανικής σύσφιξης για πολυστρωματικούς σωλήνες χαλκού), ως αναμνηστικά δώρα. Ο πρώτος νικητής, έλαβε επιπλέον, ένα μηχάνημα σύσφιξης πρεσαριστών εξαρτημάτων, ο δεύτερος ένα σετ εκτονωτικού (μουφαδόρος) και ο τρίτος μια χειροκίνητη πρέσα ελέγχου εγκατάστασης.

Επίσης, στις σχολές των βραβευθέντων μαθητών, δόθηκε αντίστοιχα μία πλακέτα με τιμητική διάκριση του σχολείου, όπου αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το βραβείο που έλαβε. Δόθηκε ακόμη σε κάθε έναν από τους καθηγητές των βραβευθέντων μαθητών, ένα αντιμικροβιακό χάλκινο στυλό με το λογότυπο του Ε.Ι.Α.Χ, ως αναμνηστικό δώρο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ., κ. Νίκος Βεργόπουλος, παρουσίασε την ιστορία, τις δράσεις και το ρόλο του Ινστιτούτου. Στην συνέχεια, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού για την προαγωγή του επαγγελματισμού και την ανάδειξη της αξιοπιστίας του επαγγέλματος των υδραυλικών και θερμοϋδραυλικών. Ακολούθησε, παρουσίαση των εφαρμογών και των πλεονεκτημάτων των προϊόντων χαλκού, με έμφαση στην συμβολή του μετάλλου στην εξέλιξη του πολιτισμού, καθώς και στην κάλυψη των σημερινών αναγκών της κοινωνίας μας.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Γεράσιμο Ζεπάτο, καθηγητή-Μηχανολόγο ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ, επιστημονικό συνεργάτη και υπεύθυνο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Ε.Ι.Α.Χ, ο οποίος επισήμανε ότι, η εκπαίδευση και η συνεχής ενημέρωση συμβάλλει στον επαγγελματισμό και στην αποτελεσματικότητα του έργου των υδραυλικών.

Τέλος, τόνισε την σημασία του θεσμού του διαγωνισμού με έμφαση στην συμμετοχή και όχι στην βράβευση των μαθητών ως αυτοσκοπό, καθώς και στην σημασία της ευγενούς άμιλλας έναντι του ανταγωνισμού.

Προσκεκλημένοι ήταν, όλοι οι διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν, οι μαθητές που έλαβαν μέρος με τους συνοδούς τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας. Μετά την ολοκλήρωση της απονομής των βραβείων και την τιμητική διάκριση για τα σχολεία τους, ακολούθησε δεξίωση.

Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:
1ο Βραβείο
Φαλάρας Αλέξανδρος
Α’ ΕΠΑ.Σ ΠΕΙΡΑΙΑ
2ο Βραβείο
Μακαρούνης Ιωάννης
ΕΠΑ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
3ο Βραβείο
Πουρίκι Λώρενς 
ΕΠΑ.Σ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Επιπλέον, τιμητική διάκριση δόθηκε στον Μπότση Μιχαήλ (ΕΠΑ.Σ Ν. Φιλαδέλφειας) για την 2η συνεχή αρίστευσή του στον διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...