Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Lenovo: Ρεκόρ οικονομικών αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2011/2012

English: Lenovo logo 日本語: Lenovo ロゴ
 (Photo credit: Wikipedia)
H Lenovo Group ανακοίνωσε  τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο και ολόκληρο το έτος, που έληξε στις 31 Μαρτίου 2012. Έχοντας σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων ύψους $US 29,6 δισ. στο σύνολο του έτους και αύξηση σχεδόν 37% από έτος σε έτος, η Lenovo ολοκλήρωσε το οικονομικό της έτος ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, με ένα ρεκόρ μεριδίου αγοράς 12,9%, στο σύνολο του έτους. Κατά τη διάρκεια του έτους, η Lenovo συνέχισε να ακολουθεί τη στρατηγική προστασίας του μεριδίου της στις αναπτυγμένες αγορές, και την επιθετική της πολιτική για τις νέες αγορές αντίστοιχα, ενώ συγχρόνως σημείωσε ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, τις κατηγορίες πελατών και τις σειρές προϊόντων. Το αποτέλεσμα ήταν το ρεκόρ εισοδημάτων προ φόρων ύψους $US 582 εκατ., στο σύνολο του έτους, μία αύξηση της τάξης του 63% από έτος σε έτος.

Κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, οι ενοποιημένες πωλήσεις της Lenovo αυξήθηκαν σε ένα υγιές 54%, στα $US 7,5 δισ. Για το δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο, η εταιρεία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες εταιρίες πωλήσεων PC, με αύξηση των παγκόσμιων αποστολών που άγγιξε μέχρι και το 44%, από έτος σε έτος. Σε σύγκριση με τον μόλις 4,6% συνολικό ρυθμό ανάπτυξης της βιομηχανίας από έτος σε έτος, η Lenovo ξεπέρασε το σύνολο του κλάδου, για το 12ο τρίμηνο στη σειρά.

Η Lenovo πέτυχε προ φόρων εισοδήματα ύψους $US 102 εκατ., κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, μία εντυπωσιακή αύξηση του 69%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα μικτά κέρδη της εταιρείας για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο έφτασαν τα $US 806 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 34% από έτος σε έτος. Το μικτό περιθώριο ήταν 10,8%. Τα λειτουργικά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο ήταν $US 102 εκατ., αυξημένα κατά 46% από έτος σε έτος, ενώ τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν κατά 59%, από έτος σε έτος, στα $US 67 εκατ.

Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ήταν ¢US 0,65 ή ¢ΗΚ 5,04. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lenovo ανακοίνωσε τελικό μέρισμα ¢US 1,29, ¢ΗΚ 10 ανά μετοχή για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2012.

Hackintosh
 (Photo credit: Wikipedia)
Για το οικονομικό έτος 2011/12, οι αποστολές PC της Lenovo αυξήθηκαν κατά 34,9% από έτος σε έτος, ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά εάν αναλογισθεί κανείς το συνολικό ρυθμό ανάπτυξης της βιομηχανίας που ήταν 3% κατά την ίδια περίοδο. Τα μικτά κέρδη στο σύνολο του έτους ανήλθαν σε $US 3,4 δισ., σημειώνοντας αύξηση 46%, από έτος σε έτος. Το περιθώριο μικτού κέρδους ήταν 11,7%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του οικονομικού έτους ήταν $US 584 εκατ., δηλαδή σημείωσαν ένα άλμα ύψους 53%, από έτος σε έτος Τα κέρδη της Lenovo που αναλογούν στους μετόχους της σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση ύψους 73% από έτος σε έτος, και ανήλθαν στα $US 473 εκατ.

«Το οικονομικό έτος 2011/12 ήταν χρονιά-ορόσημο για τη Lenovo, αφού σημειώσαμε τις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών στα έσοδα, αποστολές, μερίδια αγοράς και προ-φόρων εισοδήματα. Το οικονομικό έτος που πέρασε, έληξε με εντυπωσιακή δυναμική. Οι παγκόσμιες αποστολές PC της Lenovo αυξήθηκαν κατά 35% από έτος σε έτος, ξεπερνώντας δέκα φορές τους ρυθμούς της βιομηχανίας, το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 73% από έτος σε έτος. Κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, η Lenovo ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προμηθευτής υπολογιστών σε όλες τις αγορές, τόσο στις αναδυόμενες και τις εμπορικές, όσο και τις καταναλωτικές και τις ώριμες, όπου για πρώτη φορά κατακτήσαμε διψήφιο μερίδιο αγοράς. Ενισχύσαμε την ηγετική μας θέση στις αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως, σε 15 από τις οποίες η Lenovo έχει ήδη κερδίσει διψήφιο μερίδιο αγοράς, ενώ αναδείχθηκε σε #1 εταιρεία στην Ινδία», δήλωσε ο Yang Yuanqing, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. «Με την εμφάνιση πολλών συσκευών όπως τα smartphones, τα tablets και η smart TV, η βιομηχανία μας εισέρχεται στην PC+ εποχή. Η Lenovo αποτελεί πρωτοπόρο της βιομηχανίας των υπολογιστών και αξιοποιεί την ηγετική της θέση, αναπτύσσοντας προϊόντα για την PC+ εποχή».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...