Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Τάσεις και Προσλήψεις για το 2ο εξάμηνο 2012 μετά την εκλογική αναμέτρηση!

ALBA Graduate Business School
(Photo credit: Wikipedia)

 Ξεκινάει ο 2ος κύκλος του Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας 2012


Τα αποτελέσματα των εκλογών θα επηρεάσουν τις τάσεις της αγοράς εργασίας; Το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece ανακοινώνει την έναρξη της έρευνας Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2012. Το online ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τον Ιούλιο του 2012 (www.alba.edu.gr/rci).

Στα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2012 της Πανελλήνιας έρευνας Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας, το 41,7% των επιχειρήσεων του δείγματος δήλωσε ότι ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού μέχρι τον Ιούλιο ενώ άλλο ένα 38,5% θα μείωνε τους μισθούς.

Η έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece κάθε 6 μήνες και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα. Ο 2ος κύκλος (2ο εξάμηνο) του 2012 διεξάγεται κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος 2012 με την υποστήριξη της ECDL Hellas εταιρία μέλος του ομίλου PEOPLECERT και του Kariera.gr.

Ο Δείκτης RCI έχει καθιερωθεί ως το βαρόμετρο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. Συνολικά πάνω από 700 επιχειρήσεις έχουν συμμετάσχει από το 2006 που η έρευνα ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.alba.edu.gr/rci

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα μπορείτε να μεταβείτε στην παραπάνω διεύθυνση ή να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της έρευνας κα Ζωή Κουρουνάκου, στο τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, email: zkouroun@alba.edu.gr, τηλ: 210 8964531(212).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...