Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Θλίψη και οδύνη στην οικογένεια Κιούρι από τον χαμό της Γουίνταντ

της Μαρίας Γιαχνάκη
Τη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της Γουίνταντ Κιούρι, συζύγου του Λιβανέζου μεγαλοεπιχειρηματία και κατασκευαστή Σαϊντ Κιούρι, που ζει στην Ελλάδα... μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Η εκλιπούσα έφυγε από τη ζωή, με την απουσία της να στοιχίζει στην οικογένειά της κι όχι μόνο, διότι ως μητέρα και ως σύντροφος κρατούσε πάντα την οικογένεια δεμένη, δίνοντας πάντα στα παιδιά της μητρικές συμβουλές για να κρατήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τη δική τους οικογένεια δεμένη και ευτυχισμένη με τον ίδιο ζήλο.

Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι οι οικογένειες που έφτιαξαν τα πέντε παιδιά της είναι ήδη πολυμελείς, συνεχίζοντας την αυτοκρατορία των Κιούρι.

Η κηδεία της Γουίνταντ θα γίνει μέχρι την Παρασκευή στο Λίβανο, στην ουσία τόπο καταγωγής της οικογένειας.

Αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου, μιας και η Κιούρι αποτελούσε ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της οικογένειας στον κύκλο των Κιούρι.

Η οικογένεια κατάγεται από χωριό της Παλαιστίνης, αλλά έχουν λιβανέζικη υπηκοότητα λόγω των γεγονότων αφού έφυγαν και εκείνοι όπως τόσοι άλλοι παλαιστίνιοι από τα χωριά τους.

Κατάφεραν να σταθούν στα πόδια και να κατακτήσουν επιχειρηματικά τον κόσμο ως μία από τις πιο επιτυχημένες οικογένειες στην κοινωνία αλλά και επιχειρήσεις στον τομέα της οικονομίας.

Η οικογένεια Κιούρι ζει στην Ελλάδα και προσφέρει τα μέγιστα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες στην ελληνική οικονομία, με τον Σαϊντ να είναι προσωπικός φίλος των πιο μεγάλων ελλήνων επιχειρηματιών.

Να προσθέσουμε δε ότι ήταν προσωπικός φίλος του Γιάσερ Αραφάτ, αλλά και στη συνέχεια του σημερινού παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Αποτελεί μία οικογένεια, με ξεχωριστή θέση στο εξωτερικό, καθώς ο Σαϊντ Κιούρι έχει προσφέρει πολλά τόσο στην κυβέρνηση της Παλαιστίνης όσο και σε χώρες του εξωτερικού με οικονομικά προβλήματα.

Η εταιρεία του Σαϊντ Κιούρι, Consolidated Contractors Company, αναλάμβανε μεγάλα κατασκευαστικά έργα με ιδιαίτερη επιτυχία από το Καζακστάν μέχρι το Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...