Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

28,5 εκατ. οι αποζημιώσεις στον κλάδο αυτοκινήτου από την INTERAMERICAN

Περίπου 44 χιλιάδες αναγγελίες ζημιών δέχθηκε κατά το 1ο εξάμηνο του έτους ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτου της INTERAMERICAN, πληρώνοντας συνολικά σε αποζημιώσεις 28,5 εκατ. ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αναγγέλθηκαν 20 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα, ενώ καταβλήθηκαν για σωματικές βλάβες 200,7 χιλιάδες ευρώ σε 146 περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο, με βάση τη σχετική κοινοτική οδηγία, έχουν αναπροσαρμοστεί τα όρια κάλυψης αστικής ευθύνης σε ένα εκατ. ευρώ ανά θύμα για πρόκληση σωματικών βλαβών και σε ένα εκατ. ανά ατύχημα για υλικές ζημιές.

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης των υπηρεσιών και της κοινωνικής υπευθυνότητάς της, έχει διαμορφώσει αφενός πολιτική απλοποίησης και άμεσης διεκπεραίωσης αποζημιωτικών διαδικασιών και αφετέρου πρωτοβουλιών πρόληψης ατυχημάτων. Έτσι, από τον Δεκέμβριο 2011 λειτουργεί τον ηλεκτρονικό φάκελο ζημίας επιτυγχάνοντας τον περιορισμό του χρόνου διεκπεραίωσης εντός 2 ημερών από την υποβολή όλων των απαιτουμένων παραστατικών. Παράλληλα, συνεχίζει τις ενέργειες κυκλοφοριακής αγωγής ανά την επικράτεια. Στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και του προγράμματος οδικής ασφάλειας, η εταιρεία κατά το 1ο εξάμηνο προσέφερε ένα ακόμη αλκοολόμετρο στη διοίκηση της Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ οργάνωσε με τον Ιαβέρη ημερίδα εκπαίδευσης για τους εργαζομένους της σε ζητήματα οδικής συμπεριφοράς, ένα τριήμερο εκδηλώσεων ενημέρωσης των πολιτών στα Χανιά και τρεις ημερίδες εκπαίδευσης για τους δικυκλιστές των υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας INTERAMERICAN αλλά και εργαζομένους της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία του Riding School.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...