Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ LENOVO ME THN EMC ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

English: Lenovo logo 日本語: Lenovo ロゴ
(Photo credit: Wikipedia)
Η Lenovo και η EMC Corporation ανακοίνωσαν σήμερα μια ευρεία συνεργασία που ενισχύει τη θέση της Lenovo στην αγορά των industry standard server, καθώς και στις λύσεις δικτυακής αποθήκευσης (networked storage), ενώ επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της EMC στην Κίνα και σε άλλες βασικές ανεπτυγμένες αγορές. Η νέα αυτή συνεργασία αναμένεται να δώσει ώθηση στην καινοτομία και σε άλλα έργα Έρευνας και Ανάπτυξης στην αγορά των server και της αποθήκευσης, μεγιστοποιώντας την αξιοποίηση των πόρων και των προϊόντων των δύο εταιρειών, και ταυτόχρονα κινητοποιώντας και μεγεθύνοντας την κλίμακα και την αποτελεσματικότητα των αντίστοιχων αλυσίδων εφοδιασμού των συνεργατών.

Η συνεργασία αποτελεί μία ισχυρή στρατηγική κίνηση, που αξιοποιεί τις αντίστοιχες δυνάμεις των δ
EMC company logo
 (Photo credit: Wikipedia)
ύο κορυφαίων εταιρειών, σε τρεις βασικούς τομείς:

- Πρώτον, η Lenovo και η EMC έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της τεχνολογίας των server, το οποίο θα επιταχύνει και θα επεκτείνει τις δυνατότητες της Lenovo στην κατηγορία των x86 industry standard server. Η Lenovo θα φέρει στην αγορά αυτούς τους server, οι οποίοι θα ενσωματωθούν μελλοντικά σε επιλεγμένα συστήματα αποθήκευσης της EMC.

- Δεύτερον, οι εταιρείες έχουν δημιουργήσει μια σχέση ΚΑΕ (Κατασκευαστής Αρχικού Υλικού) και μεταπώλησης, στην οποία η Lenovo θα προσφέρει στους πελάτες της τις κορυφαίες λύσεις δικτυακής αποθήκευσης της EMC, αρχικά στην Κίνα και στη συνέχεια και σε άλλες παγκόσμιες αγορές, παράλληλα με τη συνεχή ανάπτυξή της στον τομέα των server.

- Τέλος, η EMC και η Lenovo σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πόρους από την επιχειρηματική δραστηριότητα της EMC, Iomega, σε μια νέα κοινοπραξία που θα παράσχει NAS (Network Attached Storage) στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε εταιρικά site.

«Η σημερινή ανακοίνωση με τον ηγέτη της σχετικής αγοράς, EMC, αποτελεί άλλο ένα στέρεο βήμα στην πορεία μας η οποία αφορά την επένδυση στη βάση μας, που δεν είναι άλλη από τους υπολογιστές, ώστε να αναδειχθούμε σε ηγέτες στη νέα PCplus εποχή», δήλωσε ο Yuanqing Yang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo. «Αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας που αφορά το PCplus, προσφέροντάς μας ισχυρές δυνατότητες υποστήριξης καθώς και βάσεις για την ανάπτυξη του τομέα των server και της αποθήκευσης, πέρα από την ήδη ισχυρή μας θέση στον τομέα των συσκευών. Η EMC αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για να μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε πλήρως την ευκαιρία για το PCplus, σε μακροπρόθεσμη βάση».

Ο Joe Tucci, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EMC, δήλωσε: «Η συνεργασία με τη Lenovo αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για την EMC να επεκτείνει την παρουσία της στην Κίνα, μια ζωντανή και πολύ σημαντική αγορά, καθώς και να επεκταθεί μελλοντικά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Η Lenovo έχει αποδείξει σαφώς την ικανότητά της να αξιοποιεί τους σημαντικούς της πόρους και την τεχνογνωσία της, όχι μόνο για να εισέλθει, αλλά και για να ηγηθεί σε σημαντικά τμήματα της αγοράς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Lenovo, καθώς έχουμε επικεντρωθεί σε συνδυασμένες ενέργειες που υπηρετούν ένα ευρύτερο φάσμα πελατών, με λύσεις αποθήκευσης και server που κατέχουν ηγετική θέση στη βιομηχανία».

Στην κοινοπραξία, η Lenovo θα συμμετάσχει με μετρητά, ενώ η EMC θα συμβάλει με πόρους της Iomega. Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, η Lenovo θα κατέχει την πλειοψηφική συμμετοχή της κοινοπραξίας. Κατά τη διάρκεια και μετά τη μετάβαση από την ανεξάρτητη λειτουργία σε μία κοινή επιχείρηση, θα υπάρχει κανονική συνέχεια των υπηρεσιών, ομαλότητα στην παράδοση των προϊόντων και την εκπλήρωση των εγγυήσεων. Η κοινοπραξία υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Η συνεργασία που περιγράφεται εδώ δεν αναμένεται να επιφέρει αξιοσημείωτη μεταβολή στα κέρδη των δύο εταιρειών, κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...