Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τοποθέτηση της Alpari για την διαπραγμάτευση της Ισπανίας και τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα

Η Ισπανία ξεκινά διαπραγματεύσεις και η Ελλάδα κάνει βήματα για να λάβει την επόμενη δόση για την διάσωση της

Ο κ. James Hughes, Chief Market Analyst της Alpari σχολίασε σχετικά: “Η Ισπανία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πιθανότητα αναζήτησης βοήθειας με στόχο τη μείωση του μη βιώσιμου δανειακού χρέους. Δεν θεωρείται πιθανή μία συμφωνία σύντομα, αφού ο κ. Mariano Rajoy αναζητά ευνοϊκές συνθήκες, λόγω της δέσμευσης της χώρας στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα λιτότητας. Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι πιθανό να ζητήσουν περαιτέρω μέτρα από την Ισπανία, αφού οι υπόλοιπες χώρες δυσανασχετούν με την ανάγκη διάσωσης των νοτίων κρατών μελών.  

“Η Ελλάδα θα μπορούσε  να λάβει την επόμενη δόση για τη διάσωσή της τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση έχει προφανώς βρει τις απαιτούμενες περικοπές και τώρα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι  εταίροι  του κυβερνητικού συνασπισμού, πριν λάβουν την έγκριση της Τρόικα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ελλάδα. Εάν υπογραφούν τα μέτρα, η πρόταση θα προχωρήσει προς έγκριση από τους Υπουργούς Οικονομικών  των κρατών μελών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  στην επόμενη συνεδρίαση η οποία θα διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου.”


Σημείωση: Το περιεχόμενο αυτού του e-mail αποτελεί προσωπική άποψη και δεν πρέπει να λήφθεί ή να παρερμηνευθεί ως επενδυτική συμβουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...