Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

H πρόθεση μείωσης του μη μισθολογικού κόστους.

Τοποθέτηση του κ. Γιάννη Κλεώπα, Ιδρυτού και Διευθύνοντα Συμβούλου της Kleopas Alliott Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.H σχεδιαζόμενη μείωση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών κατά 5% που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο κ. Γιάννης Βρούτσης, είναι μια απόλυτα σωστή κίνηση που θα έχει πολλαπλά οφέλη ειδικά στις μέρες μας που οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν θα εξακολουθήσουν να υφίστανται επί μακρόν.

Η προσπάθεια αυτή της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους θα προσθέσει στην φτωχή πλέον φαρέτρα των επιχειρήσεων ένα πολύτιμο όπλο που θα βοηθήσει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητα τους.

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αυτής, θα προέλθει μέσω της μείωσης του άμεσου εργατικού κόστους, χωρίς περαιτέρω μειώσεις αποδοχών ή τουλάχιστον διακύβευση τους, με την προϋπόθεση η μείωση αυτή να χρησιμοποιηθεί είτε για μείωση της τιμής των τελικών προϊόντων είτε για βελτίωση της ποιότητας χωρίς αύξηση της τιμής.

Η μείωση αυτή θα συμβάλλει περαιτέρω στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας επειδή θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ταμειακή κατάσταση των επιχειρήσεων η οποία δυσκολεύει μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο, εξαιτίας της μείωσης του χρόνου πληρωμής υποχρεώσεων προς τρίτους, των προσθέτων φόρων, της σχεδιαζόμενης μεταθέσεως στην αρχή του μήνα της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών θεμάτων με αρνητική επίδραση στις ταμειακές ροές.

Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, πέραν των δύο βασικών πλεονεκτημάτων που αναφέρθηκαν, πιθανότατα θα συμβάλλει και σε έναν αριθμό άλλων θετικών επιπτώσεων, όπως για παράδειγμα, η μείωση του αριθμού των παραβατών-επιχειρήσεων που καταβάλλουν εκπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς επίσης μεσοπρόθεσμα και στη μείωση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...