Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Διακεκριμένοι ομιλητές στο Sustainability Forum 2012

H κ. Elina Sviklina, Manager Report Services από το Global Reporting Initiative (GRI) αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στους ομιλητές – εκπαιδευτές του Sustainability Forum 2012, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη EuroCharity στις 5 Οκτωβρίου 2012, σε συνεργασία με το ΑΙΤ (Athens Information Technology).

Το Forum έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και εστιάζει σε θέματα αειφορίας (sustainability), ενώ βασικός του στόχος είναι η παροχή γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών στα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω εξειδικευμένων workshops.

Μία σειρά από εξειδικευμένα παράλληλα workshops θα προσφέρει στους εκπαιδευόμενους γνώσεις σχετικά με θέματα όπως είναι οι βασικές αρχές της αειφορίας, το Green ICT, η δημιουργία στρατηγικής αειφόρου ανάπτυξης, η σύνταξη και η διασφάλιση περιεχομένου απολογισμού αειφορίας, η μέτρηση και η αντιστάθμιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η διαχείριση αποβλήτων, η αειφορία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.

H παρουσίαση της κ. Sviklina θα έχει θέμα «Το μέλλον των εκθέσεων αειφορίας» και θα επικεντρωθεί σε επίκαιρα ζητήματα όπως είναι οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες G4, ο ενοποιημένος απολογισμός (integrated reporting) και τα εργαλεία που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις στη διαδικασία εκπόνησης απολογισμού αειφορίας (εξειδικευμένο λογισμικό, βάσεις δεδομένων αειφορίας, μέθοδοι συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, κ.λπ.).

Στο Forum, εκτός από την κ. Sviklina συμμετέχει μία σειρά από διεθνούς φήμης ομιλητές και ειδικούς σε θέματα αειφορίας, μεταξύ άλλων ο κ. Derwin Johnson, υψηλόβαθμο στέλεχος επικοινωνίας με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας, πρώην Associate Professor στο Graduate School of Journalism του Columbia University και η Dr. Annie Pearce, καθηγήτρια στο Myers-Lawson School of Construction του Virginia Tech των Η.Π.Α.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Derwin Johnson θα παρουσιάσει διεξοδικά την επικοινωνία των θεμάτων ΕΚΕ, αναλύοντας τη δημιουργία μίας στρατηγικής επικοινωνίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την πληθώρα και τις ιδιαιτερότητες των εργαλείων επικοινωνίας, ενώ θα αναφερθεί και σε διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Η Dr. Annie Pearce, θα αναφερθεί στα έργα αειφορίας και στην οικονομική διάσταση που έχουν. Η κ. Pearce θα παρουσιάσει μεθόδους ενσωμάτωσης θεμάτων αειφορίας στην οικονομικά κατευθυνόμενη διαδικασία λήψης απόφασης, τους τρόπους εντοπισμού και αξιολόγησης των οικονομικών επιπτώσεων και των κινδύνων αειφορίας, ενώ θα μιλήσει και για την ανεύρεση ευκαιριών για την υπερπήδηση των εμποδίων κόστους της αειφορίας.

Υποστηρικτές του Forum είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Χορηγός μεταφοράς είναι η Air France-KLM, χορηγός φιλοξενίας το ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott, υποστηρικτής ανθρακικής ουδετεροποίησης είναι η Green Evolution, υποστηρικτής social media είναι η Think+ και χορηγός cocktail η εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες «ΚΕΡΔΟΣ», «Athens News», «Κathimerini English Edition», τα περιοδικά «ΕΠΙΛΟΓH», «Re:CSR» και «Energy World», το εβδομαδιαίο newsletter CSRweek, οι ιστοσελίδες csrnews.gr και energyonline.gr, η Boussias Communications καθώς και τα διεθνή δίκτυα CSRwire και Ethical Performance.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Forum, το αναλυτικό πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Forum www.ait.gr/sf2012.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...