Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

5ο Ευρωπαϊκο STEP Summit: To Οικογενειακό Επιχειρείν στην Πράξη


ALBA Graduate Business School
(Photo credit: Wikipedia)
Το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece φιλοξένησε στις 26 και 27 Οκτωβρίου του 2012, μια μοναδική συνάντηση ακαδημαϊκών και εκπροσώπων οικογενειακών επιχειρήσεων από όλη σχεδόν την Ευρώπη.

Το 5ο Ευρωπαϊκό STEP Summit διοργανώθηκε από το ALBA Hub for Enterprise and Development και αποτελεί μέρος του Successful Transgenerational Entrepreneurship Project (STEP – Επιτυχής Διαγενεακή Επιχειρηματικότητα), ενός ερευνητικού έργου που μελετά την επιχειρηματικότητα σε βάθος γενεών σε μεσαίες και μεγάλες οικογενειακές επιχειρήσεις.

Το ετήσιο STEP Summit διοργανώνεται με συμμετοχή οικογενειακών επιχειρήσεων και έχει σαν σκοπό τη διάχυση της γνώσης που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου αυτού. Περισσότεροι από 35 σύνεδροι συναντήθηκαν στη Χερσόνησο Κρήτης στο φετινό Summit που είχε τίτλο: «Μακροβιότητα των Οικογενειακών Επιχειρήσεων: Ξεπερνώντας Κρίσιμες Περιστάσεις». Κάτω από αυτό το πρίσμα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την Εξουσία, τη Διακυβέρνηση, τις Επιχειρηματικές Αξίες, την Επιχειρηματική Κουλτούρα, τα Συναισθήματα, την Καινοτομία και την Διεθνοποίηση. Διαδραστικές συναντήσεις, ομαδικές εργασίες, ασκήσεις και θεατρικά role plays ενίσχυσαν την κατανόηση των θεμάτων, ενώ ενθάρρυναν την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Το Summit ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του Global STEP Summit που θα διοργανωθεί το 2013 από το ESADE στη Βαρκελώνη. Προηγούμενα Ευρωπαϊκά Summits είχαν διοργανωθεί από το ESADE (Ισπανία), το HEC (Γαλλία), το Universita Bocconi (Ιταλία) and το Universität St. Gallen (Ελβετία).

Το STEP Project εστιάζει στις επιτυχημένες οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν περάσει από ένα ή περισσότερα στάδια διαδοχής σε ηγεσία και ιδιοκτησία. Μέσα από μελέτες περιπτώσεων και ερωτηματολόγια που είναι κοινά σε διεθνές επίπεδο, το έργο αυτό εντοπίζει και αναδεικνύει επιτυχής πρακτικές που εξασφαλίζουν την μακροβιότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτών.

Είναι μια διεθνής πρωτοβουλία με έδρα στο BABSON College που, εκτός από την Ευρωπαϊκή περιοχή, έχει και αυτές της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής. Σε σύνολο, το έργο περιλαμβάνει περισσότερους από 200 ερευνητές και περισσότερες από 100 οικογενειακές επιχειρήσεις σε 44 χώρες.

Το ALBA Hub for Enterprise and Development, το κέντρο Επιχειρηματικότητας του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece συμμετάσχει στο έργο από το 2009 και είναι το business school που εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το STEP Project υπάρχουν εδώ: http://www.alba.edu.gr/AHEAD/Projects/Pages/STEP.aspx
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...