Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

EUROPEAN BUSINESS AWARDS 2012/13: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟ RUBAN DΆHONNEUR


Ανακοινώθηκαν σήμερα οι 100 καλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο θεσμό των  European Business Awards 2012/13 στις οποίες απονεμήθηκε το ιδιαίτερο τιμητικό βραβείο ΅Ruban dΆHonneurΆ ως μία από τις 10 καλύτερες στην κατηγορία τους,    το οποίο τους δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού.

Ανάμεσα στις εταιρείες που διακρίθηκαν συγκαταλέγονται  8 ελληνικές,  γεγονός που αποτελεί σημαντική επιτυχία, αφού για πρώτη φορά στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού συγκαταλέγεται τόσο μεγάλος αριθμός  επιχειρήσεων της χώρας μας.  Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που βραβεύθηκαν και οι οποίες  προτάθηκαν από την  RSM Greece,  υποστηρικτή των βραβείων στην Ελλάδα και την Κύπρο,  είναι οι εξής:

Για την Ελλάδα:

  • ΓΑΙΑ Α.Ε. :  The Import/Export Award (Βραβείο Εισαγωγών/ Εξαγωγών)
  • GainJet Aviation SΑ :  The Award for Customer Focus  (Βραβείο Επικέντρωσης στον Πελάτη)
  • ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.: The Infosys Business of the Year Award {κ.ε. ¤150m+} (Βραβείο Επιχείρησης της Χρονιάς)
  • ICAP Group:  The Infosys Business of the Year Award  {κ.ε. ¤26-150m} (Βραβείο Επιχείρησης της Χρονιάς) 
  • LAMDA Hellix Data Centers: The RSM International Entrepreneur of the Year Award  (Βραβείο Επιχειρηματία της Χρονιάς  για τον Κύριο Απόστολο Κάκκο)
  • ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε.: The Import/Export Award  (Βραβείο Εισαγωγών / Εξαγωγών)
  • Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ :  The Employer of the Year Award  (Βραβείο Εργοδότη της Χρονιάς)
  • PHARMATHEN: The International Growth Strategy of the Year Award (Βραβείο Στρατηγικής Διεθνούς Ανάπτυξης)

Για την Κύπρο:

  • ΠΑΓΩΤΑ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΤΔ: The UKTI Award for Innovation (Βραβείο Καινοτομίας)

Δεδομένου του μικρού αριθμού των εταιρειών που βραβεύθηκαν με το Ruban dΆHonneur (100 επιχειρήσεις σε σύνολο 15.000 συμμετοχών από 28 χώρες), η διάκριση αποκτά ιδιαίτερη σημασία  τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον υποστηρικτή  των βραβείων στη χώρα μας , RSM Greece, η οποία και έκανε την αρχική επιλογή των εταιρειών που θα εκπροσωπούσαν τη χώρα μας στο διαγωνισμό.

Στόχος της υποστήριξης των European Business Awards  από την RSM Greece είναι η ανάδειξη του γεγονότος ότι παρά την κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η ελληνική επιχειρηματικότητα παραμένει ενεργή με εταιρείες που εξακολουθούν να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, να καινοτομούν και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Τους τελευταίους δύο μήνες μία επιτροπή κριτών αποτελούμενη από ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders επέλεξε τις 200 εταιρείες  οι οποίες έφθασαν στο στάδιο των Εθνικών Πρωταθλητών (National Champions) των  European Business Awards.  Από αυτές, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 100 εταιρείες όχι μόνο για τις επιχειρηματικές τους διακρίσεις, αλλά και για το δυναμισμό,  την επικέντρωση στο στόχο τους και τα ηθικά τους κριτήρια.

Καθένας από τους Εθνικούς Πρωταθλητές κρίθηκε σε μία από τις δέκα κατηγορίες των βραβείων που καλύπτουν την Καινοτομία, την Αναπτυξιακή Στρατηγική,  την Περιβαλλοντική και Εταιρική Αειφορία, την Επικέντρωση στον Πελάτη,  τον Εργοδότη της Χρονιάς, τον Επιχειρηματία της Χρονιάς,  τις Εισαγωγές-Εξαγωγές και την Επιχείρηση της Χρονιάς (κ.ε. ¤0-25m, κ.ε. ¤150m+ και κ.ε. ¤26-150m).

Στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού η κριτική επιτροπή θα επιλέξει την καλύτερη ευρωπαϊκή  επιχείρηση στην κάθε μία από τις δέκα κατηγορίες,   στις οποίες θα απονεμηθεί το European Business Award τον Απρίλιο του 2013, σε ειδική τελετή.

Όπως δήλωσε ο κ. Aθως Στυλιανού, Πρόεδρος & Διευθ.Σύμβουλος της RSM Greece: «Ως υποστηρικτές και χορηγοί των European Business Awards για την Ελλάδα και την Κύπρο, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που 8 ελληνικές και 1 κυπριακή επιχείρηση από αυτές που αξιολογήσαμε και προτείναμε, βρίσκονται ανάμεσα στις 100 καλύτερες της Ευρώπης, οι οποίες και περνούν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Για πρώτη φορά στα έξι χρόνια του διαγωνισμού,  διακρίνεται τόσο μεγάλος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες  εντυπωσίασαν τους κριτές με το σθένος, τον ενθουσιασμό και το δυναμισμό τους , αλλά και  με την καινοτομία  και τη δημιουργικότητά τους, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα είναι παρούσα και αγωνίζεται παρά τις όποιες αντιξοότητες»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα European Business Awards και τον τρόπο συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.businessawardseurope.com ή να επικοινωνήσετε με την RSM Greece στο τηλ. 210 6717733, www.rsmi.gr.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...