Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Η LG παρουσιάζει στη CES τα νέα μοντέλα της σειράς Ultra HD TV


Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2013 στο Λας Βέγκας, η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει τη νέα σειρά τηλεοράσεων Ultra HD TV. Εκτός από το αρχικό μοντέλο των 84 ιντσών, τη σειρά Ultra HD TV έρχονται να εμπλουτίσουν δύο μοντέλα με οθόνες 55 και 65 ιντσών. Και τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν την ίδια εκπληκτική ανάλυση και τη μοναδική ποιότητα θέασης που προσφέρει η κορυφαία LG 84’’ Ultra HD TV, η οποία κέρδισε τη διάκριση “Best of Innovations” στην κατηγορία των τηλεοράσεων στα Βραβεία Καινοτομίας ‘2013 International CES® Innovations Awards’. Η LG είναι η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να αξιοποιήσει εμπορικά την τεχνολογία Ultra HD TV, ρίχνοντας στην αγορά το μοντέλο των 84 ιντσών τον Αύγουστο του 2012.

«Η LG παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας των τηλεοράσεων Ultra HD», ανέφερε ο κ. Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Home Entertainment Company. «Ανταποκρινόμενη στη ζήτηση που αναμένεται για συσκευές μικρότερων διαστάσεων, η LG προσθέτει στη σειρά Ultra HD TV δύο νέα μοντέλα, με διαγώνιο 55 και 65 ίντσες. Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι τόσο για το βραβείο ‘Best of Innovations’ που απένειμε η CEA στην  UHD TV των 84 ιντσών, όσο και για το σύνολο των μοντέλων που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη σειρά».

Και τα τρία μοντέλα της  σειράς Ultra HD TV διαθέτουν την εξελιγμένη μηχανή επεξεργασίας εικόνας Triple XD Engine. Η εξαιρετική αυτή τεχνολογία δημιουργεί εικόνες που διαθέτουν εντυπωσιακή ζωντάνια, χρησιμοποιώντας 8 εκατομμύρια pixel για κάθε frame, που αντιστοιχεί σε τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση (3840 x 2160) των πάνελ Full HD. Επιπλέον, αξιοποιώντας τη λειτουργία Resolution Upscaler Plus, η οθόνη μπορεί να αναδεικνύει ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες από υλικό χαμηλότερης ανάλυσης.

Η πλοήγηση γίνεται μέσω του ανανεωμένου Magic Remote της LG, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να κινείται με απόλυτη φυσικότητα ανάμεσα στα onscreen μενού των τηλεοράσεων Ultra HD. Η LG έχει ήδη δημιουργήσει ένα οικοσύστημα για τις Smart TVs, το οποίο περιλαμβάνει 1.400 περίπου apps και παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό premium υπηρεσιών περιεχομένου, όπως το 3D World και το Game World, ενώ παράλληλα, η εφαρμογή SmartShare Plus προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, οι συσκευές υποστηρίζουν μια σειρά τεχνολογίες, όπως το Wi-Fi και το Wireless Display (WiDi) της Intel, οι οποίες δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να μεταφέρει στην τηλεόρασή του υλικό που βρίσκεται αποθηκευμένο σε φορητές συσκευές, όπως laptop, κινητά, ταμπλέτες κ.ά..

Η LG έχει εφοδιάσει τη σειρά Ultra HD TVs με την τεχνολογία CINEMA 3D, αναβαθμίζοντας την 3D ψυχαγωγία στο επίπεδο της υπερ-υψηλής ανάλυσης UHD. Συνδυάζοντας την εκπληκτική ανάλυση της οθόνης με τη λειτουργία 3D, η LG προσφέρει στον χρήστη μια μοναδική αίσθηση ότι βυθίζεται μέσα στο υλικό που παρακολουθεί, η οποία πραγματικά υπερβαίνει κάθε φαντασία. Η λειτουργία 3D Depth Control επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει την απόσταση μεταξύ των αντικειμένων στην οθόνη, ώστε να μπορεί να προσαρμόζει την εμπειρία 3D στις προσωπικές του προτιμήσεις. Το 3D Sound Zooming επιτείνει την αίσθηση ότι συμμετέχουμε στα όσα διαδραματίζονται στην οθόνη, καθώς αναλύει τη σχετική θέση των αντικειμένων στην οθόνη, προκειμένου οι ήχοι που παράγονται από αυτά να σχετίζονται με την εικονική τους θέση και την κίνησή τους. Επίσης, η λειτουργία Dual Play επιτρέπει στον κάθε παίκτη ενός παιχνιδιού multiplayer να βλέπει διαφορετική εικόνα από τον αντίπαλό του, καθιστώντας πρακτικά το split-screen gaming μια ιστορία του παρελθόντος.

Οι συσκευές Ultra HD TV της LG διαθέτουν επίσης σύστημα ήχου 2.2, το οποίο περιλαμβάνει 2 ηχεία και δύο υπογούφερ των 10W και 15W αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας μια πλούσια ηχητική εμπειρία, η οποία έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά την εκπληκτική ποιότητα θέασης και να δημιουργήσει μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία στο καθιστικό μας.

Στη CES 2013, η LG, με ιδιαίτερη περηφάνια, θα προβάλλει τη δουλειά του καλλιτέχνη Romero Britto επάνω στις οθόνες των εντυπωσιακών Ultra HD TV που βρίσκονται στην Ultra HD Gallery Zone. Οι εντυπωσιακές δημιουργίες του R. Britto αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την απόλυτη ευτυχία και την ελπίδα για την ανθρωπότητα, ενώ οι τεχνολογίες επόμενης γενιάς της LG έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το δυναμικό όραμα του καλλιτέχνη με απόλυτη πιστότητα. Την ίδια στιγμή, στο περίπτερο Ultra HD Content Zone οι επισκέπτες της CES θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι η LG εξασφαλίζει υλικό κορυφαίας ποιότητας για τα μοντέλα της επόμενης γενιάς. Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνία με τον κορυφαίο τηλεοπτικό σταθμό της Κορέας, KBS (Korea Broadcasting System), για την παραγωγή περιεχομένου Ultra HD, ενώ κινείται αποφασιστικά στην κατεύθυνση της συνεργασίας με κανάλια και παρόχους περιεχομένου από ολόκληρο τον κόσμο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...