Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Πρότυπο λειτουργίας το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης της INTERAMERICAN

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) των εργαζομένων της INTERAMERICAN, που λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2010, εδώ και λίγες ημέρες έχει το δικό του επενδυτικό – αποταμιευτικό προϊόν. Πρόκειται για το ευέλικτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο ΤΕΑ INTERAMERICAN Global Balanced Fund of Funds, μια εξειδικευμένη λύση προσαρμοσμένη πλήρως στις απαιτήσεις και τα ειδικά χαρακτηριστικά του Ταμείου, του οποίου η διαχείριση ανατέθηκε στην Alpha Trust ΑΕΔΑΚ. Το Α/Κ είναι μεικτό και επενδύει σε επιλεγμένα Α/Κ εξειδικευμένων οίκων του εξωτερικού, με τους υφιστάμενους περιορισμούς που ισχύουν για τα Επαγγελματικά Ταμεία.

Στον πολυσυζητημένο «δεύτερο πυλώνα» της επαγγελματικής ασφάλισης οι εργαζόμενοι της INTERAMERICAN έχουν διαμορφώσει σήμερα ένα ΤΕΑ πρότυπο επαγγελματικής ασφάλισης, μεταξύ των ελαχίστων που λειτουργούν. Το σφριγηλό Ταμείο έχει την καθοριστική συνεισφορά και υποστήριξη της εταιρείας, δείγμα εταιρικής υπευθυνότητας, με την οποία ουσιαστικά συμπληρώνεται η συμφωνία με τους εργαζομένους για την προστασία της συλλογικής σύμβασης εργασίας, σε αντιδιαστολή με τις εξελίξεις στο ευρύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Το ΤΕΑ των εργαζομένων της INTERAMERICAN αριθμεί σήμερα 1.140 ασφαλισμένους, ενώ είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του με 544 μέλη. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια προσεγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο (4 εκπρόσωποι των ασφαλισμένων και 3 της εταιρείας), από επιτροπή επενδύσεων και ελεγκτική επιτροπή, ενώ εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ελέγχεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Το ΤΕΑ της INTERAMERICAN δημοσιεύει ετήσιο ισολογισμό και παρέχει κάθε πληροφορία λογαριασμού των ασφαλισμένων σε αυτό, στο http://www.teainteramerican.gr.

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...