Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

31 αεροδιακομιδές από την INTERAMERICAN το καλοκαίρι

Υψηλή η ζήτηση υπηρεσιών άμεσης ιατρικής βοήθειας


 Έντονη ήταν η δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας της INTERAMERICAN κατά το πρώτο οκτάμηνο, με κορύφωση κατά τους θερινούς μήνες. Η εταιρεία κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου κινητοποίησε τα μέσα που διαθέτει  για την υποστήριξη 3.358 περιστατικών, από τα οποία σε 95 πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή και σε 3.187 μεταφορά με ασθενοφόρο. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα υποστηρίχθηκαν 76 περιστατικά στο εξωτερικό και παρασχέθηκε συμβουλευτική ιατρική υποστήριξη σε 18.282 περιπτώσεις. 

Ειδικότερα κατά το τρίμηνο του  καλοκαιριού η INTERAMERICAN ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για αεροδιακομιδή από τις οποίες 26 αφορούσαν  στη νησιωτική Ελλάδα, εξ αφορμής ατυχήματος (12), σοβαρού προβλήματος υγείας (14) και σοβαρής ανάγκης μεταφοράς παιδιών (8). Η εταιρεία “πέταξε” σε Σύρο, Κω, Ζάκυνθο, Μύκονο, Κρήτη, Πάρο, Χίο, Αμοργό, Κέρκυρα, Σκιάθο, Κεφαλλονιά αλλά και στην Τήνο και τη Σίφνο, όπου με την τοπική αυτοδιοίκηση έχει συνάψει συμφωνία ομαδικής ασφαλιστικής κάλυψης των κατοίκων των δύο νησιών με άμεση ιατρική βοήθεια.

Σημαντική χρήση και  από τους ταξιδιώτες της HSW

Η πρόσφατη ανανέωση της συνεργασίας  της INTERAMERICAN με την Hellenic Seaways για παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας στους ταξιδιώτες των ακτοπλοϊκών γραμμών της κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ουσιαστική, καθώς χρειάστηκε η κινητοποίηση των υπηρεσιών της εταιρείας σε 958 περιστατικά μέσα σε δυόμισυ μήνες (15 Ιουνίου - 31 Αυγούστου). Από το σύνολο των περιστατικών σε 3 περιπτώσεις χρειάστηκε επείγουσα αεροδιακομιδή, σε 39 υγειονομική μεταφορά με ασθενοφόρο, ενώ καλύφθηκαν  και 18 περιστατικά στο εξωτερικό (νοσηλεία, επαναπατρισμός).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...