Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Δυναμική η προοπτική ανάπτυξης για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα


Η συνάντηση του International Federation of Health Plans, του διεθνούς δικτύου ασφαλιστικών εταιρειών που κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα ασφάλισης της υγείας στη χώρα τους, που φιλοξένησε πρόσφατα η INTERAMERICAN στην Αθήνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συστήματα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας εξελίσσονται δυναμικά στο πλαίσιο των σημερινών οικονομικών κοινωνικών συνθηκών, προκειμένου να καλυφθούν κενά που δημιουργούνται στην κοινωνική ασφάλιση υγείας, καθώς και στη βάση συνεργειών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Το International Federation of Health Plan έχει δημιουργική διαδρομή 45 ετών και οι εταιρείες μέλη του εκφράζουν τη βέλτιστη ποιότητα στην ασφάλιση υγείας. Στόχος του είναι τα μέλη να ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και καινοτόμες ιδέες σχετικά με την ασφάλιση και την παροχή υπηρεσιών υγείας. Το δίκτυο αριθμεί 100 μέλη –εταιρείες και ενώσεις- από 25 χώρες, με την INTERAMERICAN να αποτελεί το μοναδικό μέλος από την Ελλάδα. Μέλος του δικτύου είναι και η ολλανδική ACHMEA, μητρική της INTERAMERICAN.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν  τα κρίσιμα θέματα:
  • των αλλαγών και ομοιοτήτων μεταξύ των συστημάτων υγείας των χωρών που εκπροσωπούνται στο δίκτυο,
  • της σχέσης μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης
  • των βασικών αρχών και της εξέλιξης της δημόσιας ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία. 
Στη βάση των συμπερασμάτων  της συνάντησης ο Γιώργος Βελιώτης, γεν. διευθυντής ζωής και υγείας της INTERAMERICAN και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Επιτροπής Υγείας, δήλωσε: «Ο κλάδος υγείας θα συνεχίσει να μας απασχολεί όλο και περισσότερο, κυρίως λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της ταχύτατης ανάπτυξης της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας, με τη χρηματοδότηση ενός αποτελεσματικού συστήματος να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση». Επισημαίνεται η διαπίστωση των συνέδρων ότι στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες όπου έχει προχωρήσει η μεταρρύθμιση του συστήματος με γνώμονα τη συμπληρωματικότητα ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης, έχει βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Στις εργασίες της  συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, εκπροσωπήθηκαν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί Kaiser Permanente (ΗΠΑ), BUPA, Simply Health και AXA PPP (Ηνωμένο Βασίλειο), Helsana (Ελβετία), ACHMEA (Ολλανδία), VHI (Ιρλανδία), Polmed (N. Αφρική), την Medibank (Αυστραλία), Southern Cross (Νέα Ζηλανδία), και AXA (Σιγκαπούρη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...