Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας


Του Mediterranean College 


Κορυφαίες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια και την ελληνική αγορά αγκάλιασαν για τρίτη συνεχόμενη φορά το θεσμό.


Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Mediterranean College καθώς και αποφοίτων του, ολοκληρώθηκε η 3η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας  που έλαβε χώρα από 11 έως τις 15 Νοεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου αλλά και στις εγκαταστάσεις κορυφαίων επιχειρήσεων.


 Μετά την επιτυχία της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του Employability Scheme ( www.mc-employability.gr ), που επισφραγίστηκε από την πρόσφατη επιτυχία του Employability Fair, το Mediterranean College για μια ακόμη φορά άνοιξε ένα παράθυρο στην αγορά εργασίας και υποδέχτηκε κορυφαία στελέχη μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το θεσμό. Οι δράσεις αυτής της εβδομάδας απευθύνονταν αποκλειστικά στους φοιτητές και αποφοίτους του Mediterranean College, τόσο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου.


Σκοπός όλων των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 3ου Employability Week, ήταν η περαιτέρω ενίσχυση των επαγγελματικών  δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και η προετοιμασία τους για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας, με επιπλέον ανταγωνιστικά εφόδια.

Οι  φοιτητές και οι απόφοιτοι του Mediterranean College είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις τάσεις της αγοράς εργασίας ανά κλάδο σε περίοδο κρίσης, να παρακολουθήσουν ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών, να συμμετάσχουν σε workshops σχετικά με τη σύνταξη του βιογραφικού τους και τον τρόπο αναζήτησης εργασίας, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς, να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, να πρωταγωνιστήσουν σε παιχνίδια ρόλων συνεντεύξεων ως υποψήφιοι εργαζόμενοι, καθώς και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η 3η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας περιελάμβανε τόσο συλλογικές δράσεις για όλους τους φοιτητές του Κολεγίου όσο και στοχευμένες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού ανά Σχολή: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Μηχανικών, Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του «Employability Week»  πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από είκοσι παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις                       ( www.mc-employability.gr ).

Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600,  www.medcollege.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...