Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

"Πράσινο φως" για αιολικό πάρκο στο Μέτσοβο

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία αιολικού πάρκου στο Μέτσοβο αλλά και την ίδρυση ξενοδοχείου στην παραλίμνια περιοχή, πήραν από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας οι φορείς πραγματοποίησης των δύο έργων.

Τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος απασχόλησαν για μια ακόμη φορά τα αιολικά πάρκα και τα ξενοδοχεία στην παραλίμνια περιοχή, για τα οποία υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, για διαφορετικούς βέβαια λόγους.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, γνωμοδότησε θετικά, λοιπόν, για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία του έργο: «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 4,8 KW, που βρίσκεται στη θέση «ΘΑΝΑΣΑΚΗ-ΣΤΑΥΡΩΤΟ» του Δήμου Μετσόβου Π.Ε. Ιωαννίνων ».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.» και για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία τουριστικής εγκατάστασης ξενοδοχείου κλασικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*) δυναμικότητας 142 κλινών στην παραλίμνια περιοχή «Βοτανικός», Δήμου Ιωαννιτών».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «ΠΑΡΑΛΙΜΝΕΙΟΣ ΞΤΟΕ Α.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...