Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Κατά του κουρέματος των ομολόγων που έχουν ιδιώτες ο Μιχάλης Σάλλας

Την άποψη πως τα φυσικά πρόσωπα δεν θα πρέπει να μετάσχουν στη διαδικασία απομείωσης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας μιλώντας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς που αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 400 εκατ. ευρώ με έκδοση προνομιούχων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετοχών υπέρ του Δημοσίου.

Ο κ. Σάλλας τόνισε ότι η αγορά των ομολόγων θα αποφεύγεται συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα αν τα ομόλογα των μικροεπενδυτών, δηλαδή των νοικοκυριών και των μικτών επιχειρήσεων μπουν στο κούρεμα.

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρξει απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα», τόνισε ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως εξήγησε αν τιμωρηθούν οι μικροεπενδυτές για το ότι τοποθέτησαν τα χρήματά τους σε ομόλογα, όπως πίστευαν, μηδενικού κινδύνου, αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον. Προέβλεψε ωστόσο πως στο πλαίσιο του PSI δεν θα θιγούν τα φυσικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...