Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΕΕ: Ζητά τη στήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές

«Η εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ αυτό που ξεκίνησε ως μια δυναμική και ειρηνική διαδήλωση, κατέληξε σε εικόνες ντροπής, καταστροφές ιστορικών κτιρίων, εμπρησμούς, βανδαλισμούς και λεηλασίες. Σε πρώτη εκτίμηση, τουλάχιστον 40 καταστήματα κάηκαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημίες, τα περισσότερα από τα οποία, το πιο πιθανό είναι να μην ξαναλειτουργήσουν.

Η ΕΣΕΕ ζήτησε ήδη την επανενεργοποίηση του άρθρου 73 ν. 3746/2009 για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές». Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και τα επεισόδια.

Ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε ότι η ΕΣΕΕ, ως εκπρόσωπος του ελληνικού εμπορίου, απευθύνεται στην κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς και τους καλεί «να διαπιστώσουν τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη βούληση των πολιτών και τις πολιτικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να υπερασπιστούν εμπράκτως τις δημοκρατικές διαδικασίες''.

Προσθέτει ότι ''η Ελλάδα εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος και πρέπει όλοι να παλέψουμε να παραμείνει έτσι'' και καταλήγει ότι ''μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή μπορεί να σώθηκε προσωρινά η οικονομία από τη χρεοκοπία, αλλά η ελληνική κοινωνία πτωχεύει και το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης χρεοκοπεί και η χρεοκοπία σίγουρα δεν είναι επιλογή των ανθρώπων της αγοράς όπως δεν είναι και το νέο Μνημόνιο. Δυστυχώς, η αστάθεια και η αβεβαιότητα στην αγορά δεν περιορίζονται από το περιεχόμενο του Μνημονίου, το οποίο για άλλη μια φορά περιγράφει μόνο υφεσιακά μέτρα, αγνοώντας τη λέξη ανάπτυξη, ενώ διευρύνει το χάσμα εισοδήματος και φορολογίας''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...