Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος: “''Εθελοντική συμμετοχή'' επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια”

Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο ραδιοφωνικό magazino του ANT1 και στον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο, ο Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων επεσήμανε: “Ο Πρόεδρος της ΝΔ δίνει μάχη, κόντρα στην πεποίθηση που καλλιεργούσε εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης. Τώρα όλοι διαπιστώνουν ότι επέβαλλε την διαπραγμάτευση. Επειδή οι ίδιοι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκαν και δεν αντιπρότειναν εναλλακτικές λύσεις τώρα ενοχλούνται.

Βλέπετε με την επιμονή Σαμαρά εξετέθησαν από τα διαφαινόμενα αποτελέσματα που φέρνει για πρώτη φορά η ουσιαστική διαπραγμάτευση και για τούτο μέσω διαρροών διαδίδουν ασύστολα ψεύδη.

Ο κ. Βενιζέλος - “ο άνθρωπος χαράτσι” που τον Ιούλιο έλεγε ότι μπήκε “πάτος στο βαρέλι”, που μήνες μετά βεβαίωνε ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα για το 2012, που απέκλειε αλλά επέβαλλε το χαράτσι με την ΔΕΗ, ο άνθρωπος που έπεσε έξω σε όλες του τις προβλέψεις, είχε χτες το θράσος να ζητά τα ρέστα και από τους άλλους.

Την απάντηση θα πρέπει να δώσουν εκείνοι που έφεραν την ''λάθος συνταγή''. Εκείνοι που έφεραν την χώρα στο κατώφλι της εξόδου από το ευρώ και όχι ο Α. Σαμαράς που προσπαθεί να αλλάξει την λάθος πολιτική

“''Εθελοντική συμμετοχή'' επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια”

«Τα Επιμελητήρια είναι Ν.Π.Δ.Δ συμβουλευτικά όργανα της Κυβέρνησης σε θέματα τοπικής οικονομίας. Ο ρόλος τους κυρίως είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.

Δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο μόνος τους πόρος είναι οι συνδρομές που εισπράττουν από τα μέλη τους, που για την πλειοψηφία 95% των μελών δεν ξεπερνούν τα 50€.

Πριν μερικούς μήνες τα Επιμελητήρια έθεσαν σε εφαρμογή την Υπηρεσία Μιας Στάσης, για απλοποίηση ίδρυσης επιχειρήσεων (με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο ούτε 1 Ευρώ.

Παράλληλα λειτούργησαν το Γενικό Εμπορικό Μητρώο το απόλυτο εργαλείο παρακολούθησης της Οικονομίας μας.

Τα δύο παραπάνω αποτέλεσαν Εθνικό στόχο και όρο μάλιστα του πρώτου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής στρατηγικής.

Πρόσφατα με το νόμο 3982/2011 νέα αρμοδιότητα θεσμοθετήθηκε: η αδειοδότηση των επιχειρήσεων από τα Επιμελητήρια.

Τα Επιμελητήρια είναι ίσως οι μόνοι φορείς που μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας, που αφουγκράζονται τον παλμό της αγοράς που αγωνιούν για την μικρομεσαία επιχείρηση. Τα Επιμελητήρια είναι κυριολεκτικά το ΣΠΙΤΙ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, ενημερώνουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Με βάση αυτά είναι ακατανόητη η κατάργηση της υποχρεωτικής εισφοράς και η αποδυνάμωση -για μην σας πω- η εξαφάνιση των Επιμελητηρίων.

Τα Επιμελητήρια χρειάζονται στήριξη για να ενισχύσουν την δράση τους, επειδή επηρεάζουν όλες τις επιχειρήσεις και επειδή απαιτείται ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. ‘’Είναι λανθασμένη η πρόταση περί «εθελοντικής συμμετοχής» στα Επιμελητήρια’’, αυτή είναι η θέση του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά την οποία γνωστοποίησε σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλο και φυσικά στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο».

ΟΜΟΛΟΓΑ ΙΔΙΩΤΩΝ


Εξάλλου ο Αχαιός Βουλευτής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για το ζήτημα των ομολόγων ιδιωτών τόνισε: “Στην σύσκεψη των Αρχηγών -προχτές- γνωρίζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει τα ομόλογα των ιδιωτών, ανεξαρτήτως ποσού, να εξαιρεθούν από το Πρόγραμμα Εθελοντικής Συμμετοχής Ιδιωτών για να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες σε μελλοντικές προσπάθειες της Ελλάδος να δανειστεί από ιδιώτες αλλά και στα ομόλογα των άλλων Κρατών”.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...