Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή ΣΠΕΦ σε ημερίδα του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών και ΥΠΕΚΑ για την ενεργειακή συνεργασία.

Ο ΣΠΕΦ δια του Προέδρου του κ. Στέλιου Λουμάκη θα συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει η Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Αθήνα την 24η Φεβρουαρίου 2012 με θέμα "Ενεργειακή Συνεργασία στο πλαίσιο της Ένωσης για την Μεσόγειο - ο ρόλος της Γραμματείας, Ευκαιρίες για τον Ελληνικό Τομέα Ενέργειας".

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διπλός:
  • Να παρουσιασθεί ο ρόλος της Γραμματείας της Ένωσης για την Μεσόγειο, ιδιαίτερα από την πλευρά της προώθησης και παροχής βοήθειας στην χρηματοδότηση και την ανάπτυξη περιφερειακών προγραμμάτων συνεργασίας. Ιδιαίτερα θα παρουσιασθεί ο ρόλος της Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕγΜ και οι διαδικασίες βάσει των οποίων υιοθετούνται προτάσεις ενεργειακών μεσογειακού ενδιαφέροντος.
  • Να παρουσιασθούν οι ελληνικές προτάσεις για την ανάδειξη της Μεσογείου, ως πλέγματος ενεργειακής συνεργασίας, με την ανάλυση εξειδικευμένων σχεδίων ενεργειακής διασύνδεσης κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η παρουσίαση των προτάσεων θα συντονισθεί από την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα ΠΑΕ του ΥΠΕΚΑ. 
 Ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 με σκοπό βάσει του καταστατικού του την προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Πρόκειται για κατ’ εξοχήν επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα και επιχειρηματικό σύνδεσμο αφού τα μέλη όλα έχουν υλοποιήσει επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Στο σύνδεσμο περιλαμβάνονται εταιρείες μέλη με εγκατεστημένη ισχύ από 20kW ως αρκετά MW αφού η επιχειρηματικότητα στην παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελεί τον βασικό προσανατολισμό των εταιρειών -μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...