Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κορόιδεψε τους Έλληνες μικρο-ομολογιούχους

Ελληνικά: Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι ανεξάρτητ...
Image via Wikipedia
Ο ευρωβουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τις δηλώσεις που έγιναν μετά το Eurogroup, αποδείχθηκε χθες το βράδυ ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν είχε καθόλου διαπραγματευτεί το θέμα των μικρών Ελλήνων ομολογιούχων στην Ευρώπη και οι υποσχέσεις που έδινε ο κ. Βενιζέλος, προ της υλοποίησης του PSI, ήταν ανεύθυνες και ανυπόστατες. Ο κ. Βενιζέλος είτε παραπλανούσε τους Έλληνες μικρο-ομολογιούχους όταν έλεγε ότι: «θα υπάρξει μηχανισμός αναπλήρωσης των απωλειών και αυτό αφορά πρωτίστως αυτούς που αν είχαν καταθέσει τα λεφτά τους σε τράπεζες θα είχαν την εγγύηση του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων, του ΤΑΕΚΕ, γιατί όπως ξέρετε η κατάθεση είναι μέχρι 100.000 ευρώ ανά πρόσωπο ανά τράπεζα», είτε έδειξε απίστευτη αμέλεια, αφού δεν είχε -ως όφειλε- διαπραγματευτεί το θέμα προ της κατάληξης του PSI, όταν ήταν σε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε να το κάνει κατόπιν εορτής και απέτυχε παταγωδώς, ενώ η Νέα Δημοκρατία διακρίνεται για την ένοχη σιωπή της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η άνιση μεταχείριση των Ελλήνων μικρών ομολογιούχων έναντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δεν είχε κανένα ιδιαίτερο δικαίωμα ως κάτοχος των ίδιων ομολόγων με τους υπολοίπους να απολαμβάνει διακριτική μεταχείριση και κυρίως η προστασία την οποία εξασφάλισε το ελληνικό κράτος για τις οφειλές του, σε σχέση με την ιδιωτική περιουσία του δημοσίου, αλλάζοντας εκ των υστέρων με νόμο τις συμβάσεις τις οποίες είχε συνάψει, δημιουργούν σοβαρά νομικά θέματα τα οποία είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν τα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια. Με το δεδομένο αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν ότι το βαθύ αίσθημα αδικίας που δημιουργεί η στάση του Eurogroup, μετά την διαπραγματευτική ανυπαρξία της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έχει σοβαρό κίνδυνο να καταλήξει σε απίστευτα νομικά αδιέξοδα και αποφάσεις, που θα επηρεάσουν δυσμενώς τη δημόσια δανειοδότηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...