Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

GLOBO – 15 Χρόνια Ελληνική & Διεθνής Ανάπτυξη Η GLOBO Technologies αναπτυξιακός βραχίονας των Ελληνικών δραστηριοτήτων


Η GLOBO (GBO:LN), κορυφαία Eλληνική εταιρεία στο χώρο των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και επιχειρηματικού λογισμικού, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια από την ίδρυσή της και 5 χρόνια από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Σε αυτό το διάστημα, η GLOBO έχει επιδείξει μια ιδιαίτερα έντονη επενδυτική και αναπτυξιακή πορεία στο πεδίο των mobile applications, αποσπώντας διεθνή αναγνώριση, αλλά και σημαντικά έσοδα από τη δραστηριότητά της στις αγορές του εξωτερικού.

Αξιοποιώντας τα αντληθέντα κεφάλαια από θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίου κύρους, τα τελευταία 5 χρόνια η GLOBO έχει:

ολοκληρώσει επενδύσεις εντός Ελλάδος, της τάξεως των €49εκ για ενίσχυση των υποδομών της και παραγωγή προϊόντων
αναπτύξει το προσωπικό της εντός Ελλάδος, κατά 280% στα 220 άτομα (ήτοι 161 νέες θέσεις εργασίας)
και σήμερα δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες με ετήσια έσοδα που υπερβαίνουν τα €50εκ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εγχώρια δραστηριότητα του Ομίλου αποκτά νέα δυναμική μέσα από την αναβάθμιση της θυγατρικής της GLOBO Technologies, ως τον βασικό βραχίονα ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Η GLOBO Technologies θα εστιάσει στη διανομή και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων Enterprise Mobility και Mobile Applications, στην τεχνολογία GO!Enterprise, ενώ θα συνεχίσει να παρέχει λύσεις e- Business software, digitization και integration, διατηρώντας την ήδη ηγετική της θέση σε αυτούς τους τομείς.

Μαζί με τον ιδρυτή κ. Κωστή Παπαδημητρακόπουλο (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) και τον Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου κ. Δημήτρη Γρυπάρη,  η διοίκηση της Globo Technologies ενδυναμώνεται με τα ήδη καταξιωμένα στελέχη της, κ. Βασίλη Πάλλιο (Διευθύνων Σύμβουλος), κ. Βασίλη Ορφανό (Γενικόs Διευθυντής) και  κ. Παναγιώτα Αθανάσουλα (Οικονομική Διευθύντρια).

Η νέα διοίκηση πλαισιωμένη από μια ομάδα έμπειρων και αποδεδειγμένης αξίας στελεχών, σε ορίζοντα τετραετίας, αποκτά την πλειοψηφία (51%) των μετοχών της εταιρείας με τη διαδικασία του management buy out. Στα πλάνα της GLOBO Technologies είναι η πραγματοποίηση νέων επενδύσεων και εξαγορών εντός Ελλάδος, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος της στην Ελληνική αγορά πληροφορικής.

Παράλληλα, ο Όμιλος GLOBO διατηρεί την έδρα του στην Ελλάδα μαζί με δύο θυγατρικές εταιρίες (GLOBO Mobile και PROFITEL Communications), οι οποίες έχουν παράλληλα πλάνα επενδύσεων σε υποδομές και προσωπικό για τα επόμενα χρόνια.

Σχολιάζοντας το νέο αναβαθμισμένο ρόλο της GLOBO Technologies, o κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ανέφερε:

«Μετά από 15 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, ανοίγουμε σήμερα μια νέα σελίδα για τις δραστηριότητές μας εντός Ελλάδος, με κύριο εφόδιο τη 15ετή ιστορία μας που ενισχύεται από τις καινοτομικές λύσεις και τη δυναμική του προσωπικού μας. Η GLOBO Technologies, θα αποτελέσει τον αναπτυξιακό βραχίονα του Ομίλου στην εγχώρια αγορά.

Είμαστε υπερήφανοι για το ανθρώπινο κεφάλαιο της εταιρίας μας, το οποίο θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και ενδυναμώνουμε υπηρετώντας τις ίδιες αξίες που μας βοήθησαν να γίνουμε μια Ελληνική – Διεθνής Επιχείρηση Τεχνολογίας».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...