Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

2ο CIO Forum: Ο Γ. Κώτσαλος ανέδειξε τον κομβικό ρόλο του ΙΤ για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο ετήσιο CIO Forum, που οργάνωσε πριν λίγες ημέρες η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Κώτσαλου, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου INTERAMERICAN. Με αφορμή τη θεματική αναφορά του συνεδρίου («Big Data Revolution»), ο κ. Κώτσαλος ανέπτυξε τον αναβαθμισμένο ρόλο των διευθυντών μηχανογράφησης στις σύγχρονες επιχειρήσεις, αναδεικνύοντας τη δυναμική της συνεισφοράς του τομέα ΙΤ και της τεχνολογίας ευρύτερα στη λειτουργική και εμπορική ταυτότητά τους, που συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους.

«Κλειδί», κατά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της INTERAMERICAN, αποτελούν οι εφαρμογές ΙΤ που εξασφαλίζουν αμεσότητα και διαφάνεια στη σχέση με τον πελάτη μέσω της απλοποίησης και τυποποίησης της διαχείρισης της σχέσης, καθώς και των προϊόντων και υπηρεσιών. Ο κ. Κώτσαλος συνέδεσε αυτές τις εξελίξεις με τον έλεγχο του κόστους και του αναλαμβανόμενου από την επιχείρηση κινδύνου και χαρακτήρισε στρατηγικό, πλέον, τον ρόλο του CIO σε μια εταιρεία, αναφέροντας ως παράδειγμα ανάδειξης του ΙΤ και του CIO την INTERAMERICAN, που στον τομέα αυτόν έχει αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα. Εύλογα, όπως παρατήρησε, κάτι τέτοιο προϋποθέτει σημαντικές επενδύσεις σε συστήματα οργάνωσης, ανθρώπινους πόρους και εκπαίδευση. «Ο CIO είναι ο CEO του μέλλοντος με καθοριστική συμβολή στην εταιρική διακυβέρνηση», επισήμανε εμφαντικά ο κ. Κώτσαλος.

Σημειώνεται ότι ο Ξενοφών Λιαπάκης, Γενικός Διευθυντής Μηχανογράφησης της INTERAMERICAN, εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ. Η εταιρεία στον σχεδιασμό της προβλέπει επενδύσεις ανάπτυξης συγχρόνων τεχνολογικών εφαρμογών έως το 2015 της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ. Ήδη, έχει επενδυθεί περίπου το μισό του ποσού αυτού.

ΣΗΜ. businesscopy:

H κα  Λίνα Τσαγκαράκη – Ξένου Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της  ΕΕΔΕ σε μήνυμα, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναφέρει:

"Σε άρθρο σας στο Businesscopy.blogspot, που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη 7 Μαρτίου, αναφερόμενος στο 2ο CIO Forum, σημειώνετε ότι «ο Ξενοφών Λιαπάκης, Γενικός Διευθυντής Μηχανογράφησης της INTERAMERICAN, εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ». Η πληροφορία αυτή δεν είναι αληθής, δεδομένου ότι πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ από το 2007 είναι ο κ. Αλέξης Δαυίδ. Ο κ. Ξενοφών Λιαπάκης είναι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Hellenic CIO Forum που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ). Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας. Για την ΕΕΔΕ Λίνα Τσαγκαράκη – Ξένου Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων"

Δεν πρόκειται, βέβαια περί άρθρου, αλλά για τη δημοσίευση  επίσημου Δελτίου Τύπου της INTERAMERICAN.

3 σχόλια:

 1. Σε άρθρο σας στο Businesscopy.blogspot, που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη 7 Μαρτίου, αναφερόμενος στο 2ο CIO Forum, σημειώνετε ότι «ο Ξενοφών Λιαπάκης, Γενικός Διευθυντής Μηχανογράφησης της INTERAMERICAN, εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ». Η πληροφορία αυτή δεν είναι αληθής, δεδομένου ότι πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ από το 2007 είναι ο κ. Αλέξης Δαυίδ. Ο κ. Ξενοφών Λιαπάκης είναι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Hellenic CIO Forum που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ). Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας. Για την ΕΕΔΕ Λίνα Τσαγκαράκη – Ξένου Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το "άρθρο" δεν είναι παρά το Δελτίο Τύπου της INTERAMERICAN που καταχωρήθηκε χωρίς παρεμβάσεις μας. Για οποιαδήποτε άλλη διόρθωση απευθυνθείτε στην εταιρία.

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την ανάρτηση.

   Λίνα Τσαγκαράκη - Ξένου

   Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...