Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Ο άνοος «πόλεμος τιμών» νομοτελειακά οδηγεί σε κινήσεις υποβάθμισης της ποιότητας ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών.


Ο Δημήτρης Χριστοδουλιάς, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.  παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» σχολιάζοντας τη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα. 

Ο κος Χριστοδουλιάς επεσήμανε ότι το στοίχημα της αξιοπιστίας του κλάδου είναι ζωτικής σημασίας μέσα στις συνθήκες της κρίσης, λέγοντας οτι «ένας άνοος «πόλεμος τιμών» νομοτελειακά οδηγεί σε κινήσεις υποβάθμισης της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών», και κατά συνέπεια «βάζει σε κίνδυνο τους πολίτες στους οποίους υποσχέθηκε ασφάλεια. Δεν μπορούμε να παρασύρουμε τους πολίτες σε μια μέχρις εσχάτων τιμολογιακή κόντρα μόνο και μόνο για να κλέψουμε πελάτες και να νίψουμε τας χείρας μας όταν ο κίνδυνος τους χτυπήσει την πόρτα. Έχει συμβεί στο παρελθόν με καταστροφικές συνέπειες για την συνολική «φήμη» του κλάδου».

Τόνισε ότι  η ασφαλιστική αγορά μπορεί να προσφέρει πολλά στην εθνική οικονομία  και παρέθεσε στοιχεία που καταγράφουν στο 8% τον Ευρωπαϊκό Μ.Ο. συμμετοχής του ασφαλιστικού προϊόντος στο Α.Ε.Π. ενώ στην Ελλάδα δεν ξεπερνάει το 2,5%. Ο κ. Χριστοδουλιάς δήλωσε ότι η λύση είναι «να μεγαλώσουμε την ασφαλιστική πίτα και όχι να την φτηνύνουμε» και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε «βάζοντας την ασφάλιση στη συνείδηση  του πολίτη ως κοινωνικό αγαθό που υποστηρίζει τα θεμέλια της λειτουργίας της πολιτισμένης συνύπαρξης μας».

Μιλώντας για  τη ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.  o κ. Χριστοδουλιάς είπε ότι «στόχος μας δεν είναι να κυριαρχήσουμε στην ασφαλιστική αγορά, αλλά να αποτελούμε την εναλλακτική πρόταση που θα προσφέρει στον Έλληνα την απόλυτη εξασφάλιση.»

Σε ότι αφορά  τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου o κ. Χριστοδουλιάς επεσήμανε ότι θα πρέπει να περάσουμε από μία πολυκερματισμένη αγορά στην οποία λειτουργούμε σήμερα, σε μία αγορά με παίχτες οι οποίοι θα έχουν φτάσει σε ένα βιώσιμο μέγεθος που να τους καθιστά ανταγωνιστικούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...