Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Σημαντική συμμετοχή της επιστημονικής ομάδας του Ε.Ι.Α.Χ. στο διεθνές συνέδριο ICPIC 2013 στην Γενεύη


To EIAX  συμμετείχε με  3 εγκεκριμένες εργασίες, που εκπονήθηκαν από την επιστημονική ομάδα Υγείας, και παρουσιάστηκαν στις 25 Ιουνίου 2013 στο Διεθνές συνέδριο με τίτλο “International conference on Prevention & Infection Control”  που έλαβε χώρα στη Γενεύη, από τον Δρ Πάνο Ευσταθίου, οι εργασίες με θέματα:

1)      «Εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών»
2)    «Μεταβολή επιδημιολογικών δεδομένων σε μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού (Cu+)»
3)     «Οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας»
4)    Η διαδικασία ελέγχου του τελικού προϊόντος από αντιμικροβιακό χαλκό  (Cu+) ως μέθοδος διασφάλισης – πιστοποίησης της αντιμικροβιακής του δράσης.


Το συνέδριο αφορούσε στην πρόληψη μεταδοτικών ασθενειών που κάνουν την επανεμφάνιση τους τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όπως ο πυρετός του Δυτικού Νείλου και η Ελονοσία, που λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης εισροής μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τελευταίοι είναι φορείς μεταδιδόμενων νοσημάτων, ενώ παράλληλα η μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά εξακολουθεί να προβληματίζει τους επιστήμονες.

Χαρακτηριστικά ο ιατρός Πάνος Ευσταθίου παρουσιάζοντας τις έρευνες, ανέφερε: “Είναι πλέον πραγματικότητα ότι η εφαρμογή των κραμάτων χαλκού με αντιμικροβιακή δράση ενσωματώνεται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Η παραπάνω δράση θα μειώσει το μικροβιακό φορτίο με  ευεργετικές συνέπειες στην Υγεία των πολιτών.

Τα ευρήματα των παραπάνω ερευνών προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων που συμμετείχαν στο Συνέδριο και κατά της διάρκεια της παρουσίασης ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου δέχθηκε δημόσια συγχαρητήρια από την καθηγήτρια του Τμήματος Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου “John Hopkins” και συγκεκριμένα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου που βρίσκεται στην Βαλτιμόρη, δρ. Trish Perl, MD, Msc.

Η δρ.  Perl ανέφερε ότι: “οι εργασίες του Δρ. Πάνου Ευσταθίου και του Ε.Ι.Α.Χ. είχαν το μεγαλύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον από όλες τις εργασίες που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...