Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

«Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων - Το χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό συνθήκες κρίσης»

Εκδήλωση του ΣΕΟΔΙ με την συνεργασία του ALBA 


Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ) και ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων - Το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην εποχή των μνημονίων» στις 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7μμ στο αμφιθέατρο του ALBA (Ξενίας 6-8, Αθήνα).

Το θέμα θα αναπτύξουν οι κ.κ. Χρήστος Γκόρτσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , Νικόλαος Χαριτάκης, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ και Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Θα ακολουθήσει συζήτηση όπου οι τρεις ομιλητές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των Ελλήνων οικονομικών Διευθυντών που βιώνουν σήμερα την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς.


Η Ελληνική επιχείρηση πορεύεται, παρά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, χωρίς την δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης τόσο για κεφάλαια κίνησης όσο και για επενδυτικά κεφάλαια. Επιπρόσθετα έχει να αντιμετωπίσει την αυξημένη φορολογική επιβάρυνση, το αυξημένο διοικητικό κόστος φορολογικής συμμόρφωσης. Η σημερινή επιχείρηση έχει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο παρών και ένα αβέβαιο μέλλον.

Μπορούν άραγε, τα χρηματοοικονομικά  προϊόντα που μέχρι σήμερα ήταν ένδειξη  επινοητικής ικανότητας και καινοτομικής πρωτοβουλίας, να αναστρέψουν το δυσμενές χρηματοπιστωτικό κλίμα και να εξασφαλίσουν την χορήγηση της αναγκαίας ρευστότητας  στην Αγορά ;
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...