Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

INNOVATHENS Κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έγινε μία πρώτη συνάντηση μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων, ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που θα συμμετέχουν στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS”, με στόχο τη γνωριμία, δικτύωση και συμμετοχή στις δραστηριότητές του.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης, Κώστας Μπιτζάνης, τονίζοντας τον καταλυτικό ρόλο της παρέμβασης της δημοτικής αρχής για τη ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας στην καρδιά της πόλης, απ’ όπου μπορεί να εξαπλωθεί ένα δημιουργικό κύμα επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τη δημιουργική διάθεση, τον χρόνο και την φυσική παρουσία των επιχειρηματιών, ερευνητών, ακαδημαϊκών και κάθε λογής καινοτόμων δημιουργών.


Το “ΙΝΝOVATHENS” είναι ένας κόμβος ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην καρδιά της Αθήνας, στην «Τεχνόπολις», σε ένα χώρο με περισσότερους από 600.000 επισκέπτες ετησίως και με ιδιαίτερους συμβολισμούς σε σχέση με την ανάπτυξη, την καινοτομία και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας. Ο χώρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων είναι συνδεδεμένος με τη βιομηχανική ανάπτυξη και τον πολιτισμό, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Αθήνας και αποτελεί ιδανικό εφαλτήριο για την εξάπλωση της δράσης στην πόλη.

Για τη δημιουργία του κόμβου “INNOVATHENS”, η Τεχνόπολη συνεργάζεται με τους παρακάτω φορείς καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων: Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.), Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας (HBio), Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ),  Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και  Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ).

Ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS” θα αξιοποιεί και θα μετασχηματίσει υφιστάμενες υποδομές χώρων σε ολοκληρωμένα κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και υποστήριξης ανέργων και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Μέσω του κόμβου θα υποστηρίζονται νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες με καινοτομικό και εξωστρεφή προσανατολισμό, προσφέροντας γνώσεις και υπηρεσίες στους νέους ανθρώπους που θέλουν να επιχειρήσουν και θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης των νέων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του θα έχει η ζωντανή, καθημερινή παρουσία των έμπειρων επιχειρηματιών, των επιστημόνων και των ερευνητών της Ελλάδας και της διασποράς, μέσω δραστηριοτήτων επιμόρφωσης, workshops και συνεργατικών εγχειρημάτων.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του κόμβου υπάρχουν στο δικτυακό τόπο http://www.innovathens.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...