Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Εργαστήριο Εκπαίδευσης Αξιολογητών στη μέθοδο διασφάλισης ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση «Peer Review»

Το ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ διοργανώνει διήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης τη Πέμπτη 16 έως και τη Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στην Αθήνα. 


Το εν λόγω εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια υλοποίησης του διετούς έργου μεταφοράς καινοτομίας Peer Review for EQAVET, το οποίο σχεδιάστηκε, υποβλήθηκε και συντονίζεται από το ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ. Το έργο έχει ως στόχο να μεταφέρει και να αναπτύξει περαιτέρω την καινοτόμο και επιτυχημένη μέθοδο διασφάλισης ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση «Peer Review» σε πέντε «νέες χώρες» (που δεν συμμετείχαν σε Peer Review μέχρι τώρα): την Ελλάδα, τη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία.


Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πραγματοποιηθούν στις συμμετέχουσες χώρες πιλοτικές αξιολογήσεις εκπαιδευτικών οργανισμών από τρίτους οργανισμούς. Οι αξιολογητές οι οποίοι θα διεξάγουν τα πιλοτικά Peer Reviews θα εκπαιδευτούν στην επιτυχημένη αυτή μέθοδο αξιολόγησης κατά τη διάρκεια του εν λόγω σεμιναρίου. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει αναπτυχθεί ειδικά για το εν λόγω εργαστήριο θα προσπαθήσει να παραδώσει θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες, έτσι ώστε κάθε εκπαιδευόμενος να μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο των πρακτικών του καθηκόντων. Δύο είδη εκπαίδευσης θα λάβουν μέρος:

1. Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών: θα προετοιμάσει τους μελλοντικούς εκπαιδευτές και θα τους παρέχει τα εργαλεία κατάρτισης μέσα σε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. Το εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα αγγλικά, καθώς η εκπαίδευση θα εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

2. Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών: προσδιορίζεται το προφίλ και οι ανάγκες των ατόμων που θα εκπαιδευτούν ως διαμεσολαβητές, σε σχέση με τους οργανισμούς/ιδρύματα ΕΕΚ που θα συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή.

Όποιος ενδιαφέρεται για το έργο μπορεί να συνδεθεί στον ιστότοπο του Peer Review, να μάθει περισσότερα σχετικά με αυτό και να παρακολουθεί την πρόοδό του, προωθώντας παράλληλα τον πολιτισμό της δια βίου μάθησης στην Ευρώπη (www.peer-review.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...