Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Air Liquide: Εμπιστοσύνη στη μακροχρόνια αναπτυξιακή προοπτική του Ομίλου

Στρατηγική για μακροχρόνια κερδοφόρο ανάπτυξη:
Καινοτομία: αύξηση των εσόδων μεγαλύτερη των επιπέδων της αγοράς
Ανταγωνιστικότητα: διαρκής βελτίωση περιθωρίων
Στοχευμένες επενδύσεις: Απόδοση απασχολούμενου κεφαλαίου (ROCE) μεταξύ 11% και 13%


Η Air Liquide ανακοίνωσε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ALMA 2015, -το στρατηγικό πρόγραμμα της Air Liquide για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξής της-, στο οποίο παρουσιάζεται το όραμα της, οι νέες τάσεις της αγοράς, η στρατηγική της αλλά και η αναπτυξιακή προοπτική του Ομίλου. 


Русский: Эр Ликид завод
 (Photo credit: Wikipedia)
Για την περίοδο 2011-2015 ο Όμιλος αναμένει μέση ετήσια ανάπτυξη εισόδων +5% έως +7%, προσαρμοσμένη στις επιπτώσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, και η οποία ξεπερνά κατά +1% έως +2%.τις προβλέψεις της μέσης ετήσιας ανάπτυξης της αγοράς των βιομηχανικών αερίων. Για τη συγκεκριμένη περίοδο, η Air Liquide έχει δεσμευτεί να σημειώσει σημαντικές σωρευτικές αποδόσεις, στόχος ο οποίος ενισχύθηκε στην αρχή του έτους κατά +30%, αγγίζοντας το €1,3δις.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση συνοδεύεται από την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος 2011- 2015 ύψους €12δις, ένα μεγάλο μέρος του οποίου ήδη έχει ολοκληρωθεί, και το οποίο έχει σχεδιαστεί με στόχο τη θεμελίωση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης.

Με ορίζοντα το 2020, η Air Liquide θα εξακολουθήσει να επενδύει στην ενίσχυση της κύριας επιχειρηματικής της δράσης και της χρηματοοικονομικής της δομής καθώς και σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε απόδοση απασχολούμενου κεφαλαίου (ROCE) της τάξεως του 11% έως13% και μέση ετήσια εισοδηματική ανάπτυξη της τάξεως του +6% και +9% (εξαιρουμένων των επιπτώσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών), που ξεπερνά την προβλεπόμενη ανάπτυξη της αγοράς βιομηχανικών αερίων μετά το 2015.

Παράλληλα, ο Όμιλος πρόκειται να αξιοποιήσει στις μεγάλες παγκόσμιες βιομηχανικές αγορές την ηγετική του θέση, τις πατενταρισμένες τεχνολογίες του καθώς και τις ανταγωνιστικές λύσεις και υπηρεσίες του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπη η κοινωνία στο μέλλον. Είτε αφορούν στην ενέργεια, το περιβάλλον, την επιτάχυνση της ψηφιακής επανάστασης και των σχετικών ηλεκτρονικών προϊόντων, ή τη μετάβαση από υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης  σε  κατ’ οίκο νοσηλεία, αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν με πνεύμα καινοτομίας, κάτι που ο Όμιλος έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή.

Ο Benoît Potier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  Air Liquide, δήλωσε:
«Φιλοδοξούμε να ηγηθούμε του κλάδου μας, προσφέροντας μακροχρόνια απόδοση και δρώντας υπεύθυνα προς τους μετόχους μας.

Η στρατηγική μας επικεντρώνεται στη μακροχρόνια κερδοφόρο ανάπτυξη, η οποία θα προκύψει από την ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα της δραστηριότητάς μας, τις στοχευμένες επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές και τη διαρκή καινοτομία για τη διείσδυσή μας σε νέες αγορές και τη δημιουργία νέων ευκαιριών.

Οι προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου μας βασίζεται σε τρεις κυρίαρχες τάσεις: την παγκοσμιοποίηση της βιομηχανίας και τον περιορισμό των πόρων, την εξέλιξη των καταναλωτικών και δημογραφικών μοτίβων, αλλά και την επιθυμία για διαρκή καινοτομία. Οι τρεις αυτοί άξονες δημιουργούν μια νέα δυναμική, πέραν της πιο παραδοσιακής γεωγραφικής προσέγγισης που επικρατούσε έως τώρα, και η οποία εστίαζε στις αναπτυσσόμενες οικονομίες».

Με αφορμή την ανακοίνωση  της ανακοίνωσης για τη μακροχρόνια αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου, ο Michel Darrieus, Διευθύνων Σύμβουλος της Air Liquide στην Ελλάδα, δηλώνει σχετικά με τη παρουσία της εταιρίας στην ελληνική αγορά:

«Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο επηρεάζει τόσο τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις, η Air Liquide Hellas, καταφέρνει να αξιοποιεί την πάνω από 100 χρόνια εμπειρία της θέτοντας τις σωστές προτεραιότητες, όπως η διατήρηση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των υπηρεσιών της στους πελάτες και στους ασθενής.  Αυτό σε συνδυασμό με τη δέσμευσή μας στην Ασφάλεια, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της ηγετικής θέσης μας στην αγορά. Το πνεύμα καινοτομίας και η ποιότητα των ανθρώπων μας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας μέσω λύσεων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...