Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου,  το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και  το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece  υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας, με στόχο τη συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων καθώς και τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και διαλόγου σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).  


Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Μαρία Αλεξίου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ALBA κ. Νίκος M. Εμπέογλου. 


Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε κατά την έναρξη της πρώτης εκδήλωσης που σαν στόχο είχε την ενημέρωση των δημοσιογράφων σε θέματα ΕΚΕ και στις πιο πρόσφατες εξελίξεις της,  στην αποσαφήνιση των όρων Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Βιώσιμη Ανάπτυξη,  και Εταιρική Βιωσιμότητα κ.λπ.

Συμμετείχε σεβαστός αριθμός δημοσιογράφων και συζητήθηκαν θέματα όπως η δημιουργία πλατφόρμας ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων μεταξύ των Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης, Δικτύου και Κέντρου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Επιχειρηματικής Ηθικής και Βιωσιμότητας του ALBA, οι ανάγκες των δημοσιογράφων για αποτελεσματικότερη ενημέρωση σε θέματα ΕΚΕ και καταγράφηκαν πιθανές λύσεις στο πρόβλημα και μελλοντικές δράσεις.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία και την πρώτη εκδήλωση η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Μαρία Αλεξίου σημείωσε  ” …. O κόσμος μας έχει ήδη αλλάξει, έχει προχωρήσει σε μια νέα εποχή με διαφορετικά δεδομένα και οφείλουμε να παλέψουμε για την εδραίωση μιας νέας αντίληψης και μορφής ανάπτυξης, βασισμένης σε συλλογικές αξίες & αρχές, και σε ουσιαστική συνεργασία όλων των συμ-μετόχων. Για το σκοπό αυτό υπογράψαμε και παρουσιάζουμε σήμερα το νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και του ALBA που αποτελεί ένα από τα πιο έγκυρα business schools της χώρας και ξεκινάμε την υλοποίησή του δίνοντας προτεραιότητα στη συστηματική και άμεση ενημέρωση, τον ουσιαστικό διάλογο  και την ευαισθητοποίηση των μέσων ενημέρωσης σε θέματα ΕΚΕ.”

 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ALBA κ. Νίκος M. Εμπέογλου πρόσθεσε πως “ το ALBA με ιδιαίτερη χαρά συνεργάζεται με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη καθώς έτσι καταδεικνύει  το ισχυρό του ενδιαφέρον για την ευαισθητοποίηση των επιχειρηματικών στελεχών που εκπαιδεύει, προς την ανάγκη προώθησης μια αειφόρου ανάπτυξης, η οποία  καλλιεργεί ανθρώπινες αρχές και επιχειρηματικές πρακτικές που στηρίζουν  την εταιρική ηθική και κοινωνική ευθύνη ”.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 – 33 87 422 , 210 8964531( εσωτ.2217)  ή στις ηλεκτρονικές διεύθυνσεις diktio@csrhellas.gr , communications@alba.edu.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...