Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Δημιουργικές απαντήσεις και αναπτυξιακό μοντέλο από την INTERAMERICAN

Η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων των συνεργατών στις πωλήσεις της INTERAMERICAN ανέδειξε, μέσα από την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Κώτσαλου, τις βασικές γραμμές της στρατηγικής και την κατεύθυνση της εταιρείας με στόχο την εδραίωση ισχυρού ανταγωνιστικού πλεονάσματος.


Η INTERAMERICAN, με βελτιωμένο το μερίδιο αγοράς στο 10,2% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επί των αποτελεσμάτων του 2013 –θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες- έχει επιτύχει αξιοσημείωτη ανανέωση στο δικό της δίκτυο συνεργατών που αριθμεί 1.300 παραγωγικούς ασφαλιστές και ενίσχυση των συνεργασιών με πράκτορες και μεσίτες, που φθάνουν τους 1.100. Η βελτίωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, παρά την κρίση, φαίνεται κυρίως στην πρόσκτηση νέων πελατών. Στον κλάδο αυτοκινήτου συνδέθηκαν με την εταιρεία περίπου 300 χιλιάδες νέοι πελάτες, ενώ αυξήθηκαν πέρυσι κατά 20% και οι νέοι πελάτες στην υγεία σε σχέση με το 2012, παράλληλα με τη βελτίωση της διατηρησιμότητας πελατών στους κλάδους ζωής και υγείας και με χαρακτηριστική την εξαιρετική επίδοση του δικτύου agency της INTERAMERICAN στην προώθηση των unit linked (αποταμιευτικών – επενδυτικών προϊόντων Capital Classic και Pension). Η αύξηση της παραγωγικότητας των δικτύων με εκτεταμένη χρήση των τεχνολογιών, που υποστηρίχθηκε από την εταιρεία το 2013, παραμένει στρατηγική προτεραιότητα.

Όπως τόνισε ο Γ. Κώτσαλος, οι μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν και εξελλίσονται στην INTERAMERICAN, πρόλαβαν τις συνέπειες της κρίσης και προετοίμασαν την επόμενη ημέρα της εταιρείας μέσα σε ένα τοπίο που θα είναι πολύ διαφορετικό για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Ο διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN επισήμανε ότι στις ασφάλειες όλα πλέον ορίζονται από το τί χρειάζεται και θέλει ο πελάτης και βέβαια, από τον βαθμό της εμπιστοσύνης που τον συνδέει με την ασφαλιστική επιχείρηση. Γι' αυτό, σταθερό πρόταγμα της INTERAMERICAN αποτελεί η αξιοπιστία. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου αναφέρθηκε και στη μεγάλη πρόκληση του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού στην οποία η εταιρεία έχει ανταποκριθεί με σημαντικές επενδύσεις και εισαγωγή συστημάτων στις λειτουργικές εφαρμογές που αλλάζουν επαναστατικά τον τρόπο της ασφαλιστικής δουλειάς μέσα από την απλοποίηση, την ταχύτητα εξυπηρέτησης και τη συνολική διαχείριση, δημιουργώντας νέες συνθήκες και για την πώληση όπου τα περισσότερα διαδικαστικά, πλέον, μεταφέρονται στην "μπροστινή γραμμή" και στον ασφαλιστή.

Αναφερόμενος στην ασφαλιστική αγορά, ο Γ. Κώτσαλος υπογράμμισε: «Στη διανομή, στην αντασφάλιση, παντού, αλλάζει το πλαίσιο. Δεν είναι μόνο η υγεία και οι συντάξεις στο προσκήνιο, αλλά και κίνδυνοι όπως οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα. Δεν υφίσταται άλλος φορέας της οικονομίας που να μπορεί να επωμίζεται κινδύνους. Όμως, στη νέα εποχή των ασφαλίσεων, προϋπόθεση για την ανάληψη κινδύνων είναι να υπάρχουν τα αντίστοιχα κεφάλαια στην ασφαλιστική εταιρεία». Στο πλαίσιο των βραβεύσεων, η εταιρεία τίμησε τον Γιάννο Γραμματίδη, που έκλεισε πέρυσι τη θητεία του ως πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου έχοντας αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, καθώς και για την εταιρική διακυβέρνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο τιμηθείς είναι πρόεδρος σήμερα του νεοσύστατου Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, στο Δ.Σ. του οποίου συμμετέχει ως μέλος και ο Γ. Κώτσαλος. Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θεοδόσης Τάσιος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...