Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Εκπαίδευση μαθητών των σχολών ΕΠΑΛ ΣΕΚ. ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ & ΙΕΚ από το Ε.Ι.Α.Χ

Διαγωνισμός για τις ειδικότητες Θερμοϋδραυλικών-Ψυκτικών και Φυσικού αερίου


Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.) επενδύει και φέτος, στην εκπαίδευση των νέων υδραυλικών και θερμοϋδραυλικών, μέσα από τα σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτά τα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος και με την υποστήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Επεξεργασίας Χαλκού «ΧΑΛΚΟΡ», συνεχίζει και φέτος την πραγματοποίηση του διαγωνισμού των υδραυλικών/θερμοϋδραυλικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα θεσμό που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια και που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Ο σκοπός της προσπάθειάς αυτής, που γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά, είναι να φέρει πιο κοντά τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς επαγγελματίες της Τεχνικής Εκπαίδευσης, των ειδικοτήτων Θερμοϋδραυλικών, Ψυκτικών και Φυσικού αερίου, με τα υλικά, τις εφαρμογές και τις πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τέλη Φεβρουαρίου και απευθύνεται σε όλες τις σχολές ΕΠΑΛ ΣΕΚ. ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ & ΙΕΚ της Αθήνας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο.

Η διαδικασία συμμετοχής των σχολών και μαθητών ξεκινάει από την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους καθηγητές της κάθε σχολής, οι οποίοι και επιλλέγουν 3 μαθητές της προτίμησής τους. Στην συνέχεια οι μαθητές μεταφέρονται με πλήρη ασφάλεια κάτω από την επίβλεψη των καθηγητών τους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ε.Ι.Α.Χ. Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, παρόντες είναι μόνο οι εξεταζόμενοι και η αρμόδια κριτική επιτροπή, που αποτελείται από άτομα του Ε.Ι.Α.Χ. Τα υλικά που χρειάζονται για την διεξαγωγή του διαγωνισμού διατίθενται από την Ελληνική Βιομηχανία Επεξεργασίας Χαλκού “ΧΑΛΚΟΡ”.

Το ΕΙΑΧ, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ενημερώνει διεξοδικά τους μαθητές για θέματα που αφορούν στην σημασία της διαδικασίας μεταλλουργίας του χαλκού, στην παραγωγή του μετάλλου και στις εφαρμογές του, καθώς και στην υλοποίηση ασφαλών και αποτελεσματικών δικτύων σωληνώσεων.

Από το σύνολο των μαθητών που θα συμμετάσχουν και από τη βαθμολογία που θα λάβουν, θα βραβευτεί ο καλύτερος, ως ο υδραυλικός της χρονιάς. Βραβεία θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους ενώ θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα-πλακέτα τα σχολεία των μαθητών που θα βραβευθούν .

Με το τέλος του διαγωνισμού, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, έχοντας επιτύχει τον στόχο του, ο οποίος είναι η δημιουργία σωστών μελλοντικών επαγγελματιών στον χώρο των υδραυλικών - θερμοϋδραυλικών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ. τόνισε: «Παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ μια άριστη τεχνική εκπαίδευση από τους επαγγελματίες εκπαιδευτές του ΕΙΑΧ, δημιουργούμε τις καλύτερες προϋποθέσεις, ούτως ώστε οι σημερινοί μαθητές, αυριανοί επαγγελματίες, να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα, έχοντας γερές βάσεις γνώσης και επαγγελματισμού, κάτι που αποτελεί και έναν από τους βαικούς στρατηγικούς στόχους του ΕΙΑΧ. Η ικανότητα, η επιδεξιότητα και η αποτελεσματικότητά τους στις σύγχρονες εφαρμογές του χαλκού, συνεισφέρουν στην καταξίωση τόσο των ίδιων ως επαγγελματίες, όσο και του χαλκού, ως το μοναδικό υλικό που μπορεί να ανταπεξέλθει επάξια στις σύγχρονες απαιτήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...