Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Τρεις επενδύσεις στη Γαλλία που ενισχύουν την καινοτομία

Η Air Liquide πρόσφατα αποφάσισε να υλοποιήσει τρεις επενδύσεις στη Γαλλία, που συνολικά ανέρχονται σε περίπου € 100 εκ., με στόχο να επιταχύνει τον ρυθμό καινοτομίας του Ομίλου και να εξερευνήσει νέες αγορές. 


Ο Όμιλος σκοπεύει να επεκτείνει για να εκσυγχρονίσει το ερευνητικό κέντρο Paris-Saclay, κοντά στις Βερσαλλίες, το οποίο αποτελεί το βασικό του κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης παγκοσμίως. Οι 350 υπάρχοντες ερευνητές και τα 46 εργαστήρια θα στεγάζονται σε ένα ενιαίο κτίριο, το οποίο θα διαθέτει πιλοτικές πλατφόρμες με εξοπλισμό σχεδιασμού και ελέγχου τεχνολογιών σε βιομηχανικές συνθήκες. 


Η Air Liquide θα μπορέσει έτσι να ενισχύσει την στρατηγική της «ανοικτής καινοτομίας» μέσω συνεργασιών τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε βιομηχανικό επίπεδο, με συμμετέχοντες από το «οικοσύστημα» καινοτομίας του Paris-Saclay, ενισχύοντας την παρουσία της στο συγκεκριμένο οικοσύστημα, το οποίο πλέον περιλαμβάνει 10.500 ερευνητές και 48.000 φοιτητές, και το οποίο έως το 2020 θα έχει μετατραπεί σε ένα από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα καινοτομίας του πλανήτη.

Επιπλέον, η Air Liquide σκοπεύει να κατασκευάσει ένα κέντρο για την ανάπτυξη μεθόδων συσκευασίας αερίων για τη βιομηχανία και την υγεία στο κέντρο Paris-Saclay, όπου και θα εργάζεται το εξειδικευμένο προσωπικό του Ομίλου. Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη και η βιομηχανοποίηση νέων συσκευασιών αερίων  για τη βιομηχανία και την υγεία, ώστε να διασφαλιστούν η βέλτιστη ασφάλεια,η ευκολία στη χρήση, η ιχνηλασιμότητα και όλα αυτά παράλληλα με την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας και νέων υλικών.  Στόχος είναι η Air Liquide να παρουσιάσει νέες προσφορές, με μικρότερο χρόνο τοποθέτησης στην αγορά (time-to-market).

Τέλος, κεφαλαιοποιώντας τις επενδύσεις κρυογονικής που διεξάγει ο Όμιλος για πάνω από έναν αιώνα, η Air Liquide σκοπεύει να δημιουργήσει ένα κέντρο τεχνολογικής υπεροχής για  την παραγωγή κρυογονικών στην τοποθεσία Vitry-sur-Seine, κοντά στο Παρίσι. Ως τμήμα της μονάδας Engineering & Κατασκευών, το εν λόγω κέντρο θα αναπτύσσει και θα βιομηχανοποιεί καινοτόμες και υψηλής προστιθέμενης αξίας τεχνολογίες για την παραγωγή οξυγόνου, και θα sσυλλέγει εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα αυτό, φροντίζοντας για την εκπαίδευση, την προστασία της τεχνογνωσίας και τη μετάδοση της καινοτομίας μέσα στο διεθνές δίκτυο Engineering του Ομίλου.

Ο François Darchis, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide σχολίασε: «Η καινοτομία του Ομίλου βασίζεται στην βαθιά γνώση των αγορών μας, στην άψογη διαχείριση των τεχνολογιών μας καθώς και στην ικανότητα μας να αλληλεπιδρούμε μέσα στο οικοσύστημα της καινοτομίας. Αυτά τα μεγάλα έργα, που συνδυάζουν πολλαπλές ειδικότητες, θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε την καινοτόμο δραστηριότητας μας στη Γαλλία, ενώ θα ενισχύσουν παράλληλα την κερδοφόρο ανάπτυξη της Air Liquide μακροπρόθεσμα. Η Γαλλία είναι η χώρα-κλειδί για την καινοτομία της Air Liquide, καθώς συγκεντρώνει έναν ικανό αριθμό εξειδικευμένων επιστημόνων. Η στρατηγική του Ομίλου βασίζεται στην λειτουργία μας ανταγωνιστικά, στις στοχευμένες επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές και στην καινοτομία για τη δημιουργία νέων αγορών και ευκαιριών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...